Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Συνθήκες “Άουσβιτς” στις φυλακές της Βόρειας Κορέας”

“Συνθήκες “Άουσβιτς” στις φυλακές της Βόρειας Κορέας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν, Φυλακές,

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε ο Κανγκ Τσολ Ουάν, ένας αποστάτης από τη χώρα της Ασίας, λέγοντας πως οι συνθήκες στις φυλακές του ασιατικού κράτους ήταν ανάλογες με εκείνες του Άουσβιτς.

Ο Κανγκ Τσολ Ουάν ήταν έγκλειστος στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αναγκάστηκε να διαφύγει από τη χώρα και να ζητήσει άσυλο. Το μεγάλο του «αδίκημα», όπως υποστήριξε, ήταν ότι ο παππούς του είχε κατηγορηθεί για προδοσία κατά της χώρας και του καθεστώτος.

Η Βόρεια Κορέα διαθέτει ένα από τα πιο σκληρά και καταπιεστικά νομικά συστήματα, περιορίζοντας τις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ικανό ποσοστό. Υπάρχουν από 80-120.000 πολιτικοί κρατούμενοι, οι οποίοι θεωρούνται εχθροί του πολιτεύματος και της χώρας, διότι δεν συμφωνούν με τις απόψεις και τις πρακτικές του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Υπάρχουν αναφορές για βασανιστήρια ευρείας κλίμακας, για συνθήκες πείνας και ελλείψεις σε νερό, καθώς και άλλες «απερίγραπτες φρικαλεότητες», όπως χαρακτηριστικά είπε ο αποστάτης από τη Βόρεια Κορέα.

Μόλις αποφυλακίστηκε, ο Κανγκ Τσολ αποστάτησε στη Νότια Κορέα και ξεκίνησε εκεί μία νέα ζωή. Η περιγραφή του για τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, προκαλούν τα ανθρώπινα αισθήματα:

«Μας ξυπνούσαν στις πέντε το πρωί και μας έβαζαν να δουλεύουμε μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Ήμασταν υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε τις δημόσιες εκτελέσεις. Ήμασταν σωματικά εξασθενημένοι και χτυπημένοι παντού. Πιστεύω ότι ήταν μία παραλλαγή του Άουσβιτς. Οι μέθοδοι που ακολουθούσαν ήταν ναζιστικοί. Είχαν βρει άλλους τρόπους να σε σκοτώνουν».

Με ανάλογο τρόπο περιέγραψε τη ζωή στη Βόρεια Κορέα και εκτός φυλακής: «Δεν μπορεί κάποιος άνθρωπος να έχει ένα δικό του χόμπι. Απαγορεύεται. Ο κόσμος πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες της καθημερινής ζωής που επιβάλει η κυβέρνηση. Τα δικαιώματα των γυναικών δεν υπάρχουν. Πολλές φορές τους φέρονται πολύ σκληρά. Στη Νότια Κορέα είδα γυναίκες να καπνίζουν δημοσίως, κάτι που θα ήταν αδιανόητο στη Βόρεια Κορέα. Επίσης,για να κινηθείς εντός της χώρας, χρειάζεσαι διαβατήριο και χαρτιά. Εδώ κινείσαι ελεύθερα και πας όπου θέλεις».

Σχετικά άρθρα