Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας σκότωσε δεκάδες τζιχαντιστές την Πέμπτη

Ο στρατός της Συρίας σκότωσε δεκάδες τζιχαντιστές την Πέμπτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μαγιαντίν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια),

Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας συνέχισαν και την Πέμπτη το πρωί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους ενάντια στους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι κυβερνητικοί υποστηριζόμενοι από πολιτοφυλακές και παραστρατιωτικές σιτικές ένοπλες μονάδες, εξαπέλυσαν επιθέσεις σε πολλά μέτωπα στη Συρία.

Στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, σιίτες παραστρατιωτικοί φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες σκότωσαν συνολικά 30 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε διάφορες συγκρούσεις.

Συγκεκριμένα, στην πόλη Αλ Μαγιαντίν, της Ντέιρ Αλ Ζουρ, πολιτοφύλακες υποστηριζόμενοι από κατοίκους της πόλης σκότωσαν 10 τζιχαντιστές.

Ακόμα 5 τζιχαντιστές της Αλ Χέσμπα, δηλαδή φοροεισπράκτορες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκαν σε ενέδρα κοντά στο χωριό Αλ Γαμπρά, 130 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Επίσης, 4 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε καταδρομική επιχείριση στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ και ακόμα 11 μέσα στην πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Μια μονάδα του στρατού χτύπησε μια συγκέντρωση τζιχαντιστών στην Ταλ Ασεϊχέμπ Αλ Τζανούμπι, στη νότια περιοχή της Σουγουαΰντα. Από αυτή την επίθεση σκοτώθηκαν πολλοί τζιχαντιστές και καταστράφηκε και σημαντικός οπλισμός τους.

Στην επαρχία της Χάμα, τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις κυβερνητικές θέσεις στο χωριό Αλ Σεΐχ Χιτάλ. Η επίθεση αποκρούστηκε αφού καταστράφηκαν 3 φορτηγάκια των τζιχαντιστών εξοπλισμένα με οπλοπολυβόλα.

Σχετικά άρθρα