Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν μεταξύ τους – 17 και 12 νεκροί

Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν μεταξύ τους – 17 και 12 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 17 τζιχαντιστές μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο δυτικό Καλαμούν, κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό.

“Οι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση σε οχυρωμένες θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στις κοιλάδες Αζ Ζαμράνι και Μαρτίμπα στο δυτικό Καλαμούν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν άγριες μάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης”, είπε τοπικός μιντιακός ακτιβιστής μιλώντας στο ARA News.

“Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση του Μετώπου Αλ Νούσρα, σκοτώνοντας 17 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και τραυματίζοντας καμιά δεκαριά ακόμα, αναγκάζοντάς τους τελικά να υποχωρήσουν”, είπε η ίδια πηγή.

Πηγές από το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσαν ότι 12 τζιχαντιστές του ISIS σκοτώθηκαν στην ίδια μάχη, μεταξύ των οποίων και ο οπλαρχηγός της οργάνωσης στην περιοχή, Αμπού Αζάμ.

Τις τελευταίες ημέρες, οι περιοχές στο δυτικό Καλαμούν έχουν γίνει πεδίο μάχης πολλές φορές μεταξύ των δύο τζιχαντιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων, ύστερα από εκστρατεία που ξεκίνησε η Αλ Κάιντα, υποστηριζόμενη και από “μετριοπαθείς” ισλαμιστές, για να εξαλείψει το Ισλαμικό Κράτος από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σχετικά άρθρα