Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνής Αμνηστία προς Ομπάμα: Πες στον Ερντογάν να μη σκοτώνει Κούρδους

Διεθνής Αμνηστία προς Ομπάμα: Πες στον Ερντογάν να μη σκοτώνει Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διεθνής Αμνηστία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπάρακ Ομπάμα, Τουρκία,

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία για να μπει ένα τέλος στις επιθέσεις της ενάντια στους Κούρδους και στις συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις σε κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι από τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβάλει το τουρκικό κράτος, από τις πολεμικές επιθέσεις και τις μάχες, οι ζωές 200.000 αμάχων βρίσκονται σε κίνδυνο.

Επισημαίνεται ακόμα από τη Διεθνή Αμνηστία ότι το τουρκικό κράτος κόβει το ηλεκτρικό και το νερό σε ορισμένες περιοχές, τα ασθενοφόρα εμποδίζονται να παραλάβουν τραυματίες, άνθρωποι λιμοκτονούν μέσα στα σπίτια τους.

Οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στις κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας ξεκίνησαν από τον Ιούλιο του 2015, όταν κατέρρευσαν οι συνομιλίες μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), εξαιτίας της συνεργασίας τουρκικού κράτους με το Ισλαμικό Κράτος και τα χτυπήματα των τζιχαντιστών κατά των Κούρδων.

“Ενώ ο πρόεδρος παίζει τον οικοδεσπότη σε τέτοιους ηγέτες, πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να τους πιέσει σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στις χώρες τους”, είπε ο Τ. Κουμάρ από τη Διεθνή Αμνηστία. “Μέχρι στιγμής η Τουρκία έχει αντιμετωπίσει πολύ λίγη κριτική παγκοσμίως σε αυτό το θέμα, καθώς η διεθνής κοινότητα έχει επικεντρώσει στην προσφυγική κρίση. Ενώ αυτό αφορά ένα σημαντικό ζήτημα, οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία δεν μπορεί να επισκιαστούν”.

Οι τουρκικές Αρχές εμπόδισαν ανεξάρτητους παρατηρητές από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εισέλθουν στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές περιοχές που έχουν κηρυχθεί απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Σχετικά άρθρα