Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός κι άλλος οπλαρχηγός από το Ισλαμικό Κράτος στη Νινευή

Νεκρός κι άλλος οπλαρχηγός από το Ισλαμικό Κράτος στη Νινευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν οχυρωμένες θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βορειοδυτική επαρχία Νινευή του Ιράκ, σκοτώνοντας έναν σημαντικό τζιχαντιστή οπλαρχηγό μαζί με αρκετούς συντρόφους του, όπως μετέδωσαν την Τετάρτη τοπικές πηγές.

Μιλώντας στο ARA News τοπική δημοσιογραφική πηγή, επιβεβαίωσε ότι η 10η μεραρχία του ιρακινού στρατού χτύπησε το αρχηγείο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε ένα χωριό που κατέχεται από τους τζιχαντιστές.

Ο Θαχέρ Μοχάμεντ Σαλμάν Αλ Σαμπάουι (Thaher Mohammed Salman al Sabawi), επιφανής τζιχαντιστής οπλαρχηγός στην επαρχία της Νινευή, σκοτώθηκε μαζί με δέκα συμπολεμιστές του.

Οι ίδιες δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι στην πόλη της Μοσούλης τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με τραυματίες τζιχαντιστές και τα νεκροτομεία με τα πτώματά τους, εξαιτίας των συνεχόμενων και σφοδρών αεροπορικών επιδρομών το τελευταίο διάστημα.

Δεκάδες επιφανείς τζιχαντιστές, οπλαρχηγοί και ηγέτες, έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους μήνες.

Οι Αμερικανοί, αξιοποιώντας πληροφορίες από το πεδίο, εντοπίζουν και εξολοθρεύουν τον έναν αρχιτζιχαντιστή πίσω από τον άλλο.

Τα εύστοχα χτυπήματα έχουν προκαλέσει τρόμο και οργή στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο αναζητά τους πληροφοριοδότες και όσους κρίνει ως κατασκόπους τους εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, διαδικτυακοί και μιντιακοί ακτιβιστές, έχουν εκτελεστεί από την οργάνωση ως κατάσκοποι των ΗΠΑ, των Πεσμεργκά ή του Ιράκ.

Σχετικά άρθρα