Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεφτίλα στον ΟΗΕ: Κυανόκρανοι βίαζαν κατά συρροή στην Αφρική

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε διεύρυνση του πλαισίου των ερευνών του μετά από καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση, που είναι πιθανό να διέπραξαν ξένοι κυανόκρανοι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ο διεθνής οργανισμός έχει ενημερώσει σχετικά τη Γαλλία, την Γκαμπόν, αλλά και το Μπορούντι.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε ότι έλαβε νέες καταγγελίες που στρέφονται κατά κυανόκρανων από το Μαρόκο και το Μπορούντι που έχουν αναπτυχθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ενώ σε μία περίπτωση εμπλέκεται ένα 14χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΟΗΕ, ομάδα εμπειρογνωμόνων υπό την ηγεσία της δύναμης του διεθνούς οργανισμού που έχει αναπτυχθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (MINUSCA) έφτασε στην επαρχία Κέμο, προκειμένου να διεξάγει έρευνες.

«Ο ακριβής αριθμός, αλλά και η φύση αυτών των καταγγελιών δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί και προσδιοριστεί. Η ομάδα των ειδικών ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, αλλά και τις καταγγελίες κατά των γαλλικών δυνάμεων στην περιοχή. Τα θύματα των καταγγελιών περνούν από διαδικασία συνέντευξης, ενώ θα τους παραχθεί ψυχολογική και υγειονομική υποστήριξη» τονίζει η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα