Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρυξέλλες: Οργή για την απόπειρα λογοκρισίας στη Γερμανία από τον Ερντογάν

Βρυξέλλες: Οργή για την απόπειρα λογοκρισίας στη Γερμανία από τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βρυξέλλες, Γερμανία, Ελευθερία Τύπου, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Λογοκρισία, Πολιτική Σάτιρα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η απόφαση της Τουρκίας να καλέσει τον Γερμανό πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών για να παραπονεθεί σχετικά με βίντεο που σατίριζε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και μεταδόθηκε από εκπομπή του κρατικού γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου NDR, προκάλεσε δυσφορία στις Βρυξέλλες.

Η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν δήλωσε ότι ο κ. Γιούνκερ «δεν εκτιμά την απόφαση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να παραπονεθεί στον Γερμανό πρέσβη εξαιτίας ενός σατιρικού τραγουδιού».

Συμπλήρωσε δε ότι κατά την άποψη του προέδρου της Κομισιόν αυτή η κίνηση έφερε την Τουρκία πιο μακριά από την Ευρώπη, παρά πιο κοντά της.

Όπως θυμίζει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Politico, η δυσφορία σε ευρωπαϊκούς κύκλους ως προς το σεβασμό των δικαιωμάτων και ως προς την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία είναι έντονη, αν και προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών γίνεται προσπάθεια να τηρηθούν χαμηλά οι τόνοι.

Ενδεικτικό είναι ότι στα γερμανικά ΜΜΕ επισημάνθηκε ότι ο Γερμανός πρέσβης στην Τουρκία ήταν μεταξύ των διπλωματών που μετέβησαν στο δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την δίκη των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhutiyet, που κατηγορούνται για κατασκοπεία επειδή δημοσίευσαν το καλοκαίρι στοιχεία για συνεργασία υπηρεσιών του τουρκικού στρατού με το ακραίο ισλαμιστικό ISIS.

Σχετικά άρθρα