Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότεροι από 380 οι Βέλγοι που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος

Περισσότεροι από 380 οι Βέλγοι που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βέλγιο, Βρυξέλλες, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Λίγες ημέρες μετά τις φονικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών, νέα στοιχεία προκύπτουν για τους Βέλγους πολίτες που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Derniere Heure, που επικαλείται στοιχεία από το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου, 386 Βέλγοι υπήκοοι εγκατέλειψαν τη χώρα για να εκπαιδευτούν στη Συρία στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει το βελγικό έντυπο από οι 269 εξ αυτών παραμένουν στη Συρία, οι 117 έχουν επιστρέψει στο Βέλγιο, ενώ 59 ακόμα επιχείρησαν να μεταβούν στη Συρία αλλά απέτυχαν.

Η αναφορά του υπουργείου Εσωτερικών εμπεριέχει και στοιχεία, όπως διευθύνσεις, των Βέλγων υπηκόων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή που είτε ζουν στο Βέλγιο είτε έζησαν στο παρελθόν στη χώρα.

Όπως διευκρινίζει η αναφορά, από εκείνους που έγιναν τζιχαντιστές, οι 197 προέρχονται από την περιοχή των Βρυξελλών, εκ των οποίων οι 59 έχουν ήδη επιστρέψει στην γενέτειρά τους.

Την ίδια στιγμή, 150 προέρχονται από τη φλαμανδική περιοχή της χώρας, εκ των οποίων οι 36 έχουν επιστρέψει, ενώ από τη Βαλλωνία υπολογίζονται 20 από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Σχετικά άρθρα