Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

BBC: Οι τζιχαντιστές ήθελαν να σκοτώσουν τον Βέλγο πρωθυπουργό

BBC: Οι τζιχαντιστές ήθελαν να σκοτώσουν τον Βέλγο πρωθυπουργό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, ISIL, ISIS, Βέλγιο, Βρυξέλλες, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σαρλ Μισέλ, Τζιχαντιστές,

Τον πρωθυπουργό του Βελγίου είχαν βάλει στο στόχαστρό τους όπως όλα δείχνουν οι τζιχαντιστές που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες.

Οι βομβιστές είχαν κάνει έρευνα στο διαδίκτυο για πληροφορίες που αφορούν το γραφείο αλλά και το σπίτι του Σαρλ Μισέλ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC. Τα στοιχεία βρέθηκαν σε έναν υπολογιστή, που εντοπίστηκε πεταμένος στα σκουπίδια, μετά από τις επιθέσεις.

Επιπλέον, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπολογιστής ίσως να περιείχε φάκελο με σχέδια του κτιρίου, αλλά και φωτογραφίες από το δρόμο έξω από το γραφείο του Βέλγου πρωθυπουργού. Πρόκειται για τον υπολογιστή στον οποίο βρέθηκε και το τελευταίο μήνυμα ενός εκ των βομβιστών.

Σε αυτό, ο Μπραχίμ ελ-Μπακράουι, ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που «χτύπησαν» το αεροδρόμιο, έγραφε ότι ένιωθε κυνηγημένος και ότι δεν ήταν πλέον ασφαλής.

Ο υπολογιστής βρέθηκε μία ημέρα μετά από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Τον είχαν πετάξει σε κάδο απορριμάτων, σε δρόμο της περιοχής του Σάερμπεεκ. Τρεις από τους υπόπτους, που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες του αεροδρομίου, έφυγαν από σπίτι που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο, με ταξί, τη μοιραία ημέρα. Ο οδηγός του ταξί ήταν εκείνος που οδήγησε στη συνέχεια την αστυνομία σε αυτή τη διεύθυνση και μετά από την έρευνα εντοπίστηκαν εκρηκτικά εκεί.

Επικαλούμενη αξιόπιστες πηγές, η εφημερίδα De Tijd αναφέρει ότι ο υπολογιστής περιείχε λεπτομέρειες και φωτογραφίες από το κτίριο στο οποίο βρίσκεται το γραφείο του Σαρλ Μισέλ, όπως και της επίσημης κατοικίας του.

Σχετικά άρθρα