Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκτακτα μέτρα στην Ισπανία για επικείμενες επιθέσεις Μαροκινών τζιχαντιστών

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βομβιστική Επίθεση, Βρυξέλλες, Ισλαμιστές, Ισπανία, Μαρόκο, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Η Ισπανία παίρνει έκτακτα μέτρα μετά τις Βρυξέλλες καθώς οι απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών από το Μαρόκο πληθαίνουν καθημερινά με την κυβέρνηση της Μαδρίτης να σπεύδει να “οχυρώσει” τη χώρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μαρόκου Μοχάμεντ Χασάντ ταξίδεψε στη Μαδρίτη σε επίσημη επίσκεψη προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογο του Χοσέ Φερνάντες Ντίαζ. Πρόκειται για μία έκτακτη συνάντηση μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες που μετέτρεψαν την απειλή για επιθέσεις τζιχαντιστών, σε πρώτο θέμα στην Ισπανία και σε όλο τον κόσμο.

Η συνεργασία της Μαδρίτης με το Μαρόκο και άλλες χώρες είναι από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Η Ισπανία βλέπει ως καθοριστική τη συνεργασία με το Μαρόκο και τη βελτίωση των σχέσεων της με τη χώρα αυτή μετά από μια δεκαετία ψυχρών σχέσεων και λόγω και του “κοινού” ιστορικού παρελθόντος τους, ενώ πλέον οι μυστικές υπηρεσίες των δύο χωρών θα συνεργάζονται σε επίπεδο πληροφοριών καθημερινά όπως επίσης ειδικές δυνάμεις θα κάνουν από κοινού επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών και στις δύο επικράτειες.

Όπως ανακοινώθηκε έχουν γίνει ήδη οκτώ επιχειρήσεις των αρχών των δύο χωρών όπου συνελήφθησαν 23 τζιχαντιστές στην Ισπανία και 41 στο Μαρόκο. Επίσης όπως δήλωσαν οι δύο υπουργοί, οι προσφυγικές ροές συνδέονται στενά με το πέρασμα τζιχαντιστών στην Ευρώπη όπως εκτιμούν.

Σχετικά άρθρα