Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το παρασκήνιο με τον “γιαλαντζί” αεροπειρατή της Κύπρου

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροδρόμιο Λάρνακας, Αεροπειρατεία, Κύπρος,

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την Τετάρτη διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του Seifel-Din Moustafa-Eman, 59 χρόνων, από την Αίγυπτο για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις μεταξύ των οποίων πειρατείας, παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, απαγωγής προσώπων με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις και αδικήματα κατά παράβαση του περί καταπολέμησης της τρομοκρατίας νόμου.

Ο 59χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έφερε ένταση για έκδοση διατάγματος κράτησής του. Αναφορικά με τους λόγους που προέβη σε αυτή την ενέργεια, ανέφερε ότι ήθελε απλά να δει την οικογένειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν κάποιος κάνει 24 χρόνια να δει την οικογένειά του δεν ξέρει τι να κάνει».

Ο άνδρας χθες οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας όπου ανακρίθηκε από μέλη του Αρχηγείου Αστυνομίας σε συνεργασία με μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας. Μετά την ανάκριση του ο άνδρας μεταφέρθηκε σε αστυνομικά κρατητήρια στη Λευκωσία όπου κρατείται.

Το γιλέκο με τα εκρηκτικά του αεροπειρατή της εσωτερικής πτήσης MS181 της Egypt Air αποδείχθηκε ότι ήταν γιλέκο γεμάτο κενές θήκες κινητών. Και ο εκρηκτικός μηχανισμός που άφησε έξω από το αεροπλάνο, λίγο πριν συλληφθεί, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα άδειο κιβώτιο στολισμένο με καλώδια.

Όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι η πρώην γυναίκα, στην οποία ο αεροπειρατής είχε ζητήσει να παραδοθεί η τετρασέλιδη επιστολή του, δεν συνδέεται με τα κίνητρα της αεροπειρατείας, όπως περιγράφονταν στα αιτήματα του αεροπειρατή στην τετρασέλιδη επιστολή του.

Ένα οικογενειακό δράμα κρύβεται πίσω από την ζωή του Αιγύπτιου αεροπειρατής Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά, όταν πριν από πολλά χρόνια ζούσε στην Κύπρο.

Ο θρησκευτικός γάμος που τέλεσε πριν από περίπου 30 χρόνια στην Ορόκλινη με τη Μαρίνα Παράσχου δεν είχε ευτυχές τέλος. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στη Λάρνακα, αφού τότε ο Μουσταφά διέμενε σε διαμέρισμα που βρισκόταν απέναντι από το χρυσοχοείο όπου εργαζόταν η νεαρή τότε Μαρίνα.

Από τον γάμο τους απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τις δίδυμες κόρες Ελευθερία και Σόνια, τον Μιχάλη και τη Σοφία, η οποία σε ηλικία 17 χρόνων βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη πριν από περίπου δέκα χρόνια στη Λάρνακα.

Η άτυχη Σοφία έχασε τη ζωή της όταν επέβαινε σε μοτοσυκλέτα που οδηγούσε φίλος της. Για ένα διάστημα, πριν συμβεί το κακό με τη Σοφία, η οικογένεια είχε μετακομίσει στην Αίγυπτο. Εκεί, όμως, ο Σαΐφ Ελ Ντι Μουσταφά μπλέχτηκε σε τρομοκρατικές οργανώσεις και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες, με αποτέλεσμα να συλληφθεί από τις αρχές της χώρας του (επί Χόσνι Μουμπάρακ) και να οδηγηθεί στη φυλακή. Τότε ήταν που η Μαρίνα Παράσχου πήρε τα παιδιά της και επέστρεψαν για μόνιμη εγκατάσταση στην Κύπρο.

Όπως πληροφορούμαστε, τρεις φορές στο παρελθόν η Μαρίνα επισκέφθηκε τον πρώην σύζυγό της στις αιγυπτιακές φυλακές. Το ζευγάρι είχε προβλήματα, γι’ αυτό κατέληξε σε διαζύγιο, και η Μαρίνα, 51 χρόνων σήμερα, νυμφεύθηκε με θρησκευτικό γάμο άλλο πρόσωπο, επίσης μουσουλμάνο, ο οποίος βαπτίστηκε και αυτός χριστιανός.

Η Μαρίνα και ο δεύτερός της σύζυγος διαμένουν τώρα στον προσφυγικό συνοικισμό των Αγίων Αναργύρων Λάρνακας. Από τον δεύτερό της γάμο απέκτησε ακόμα έναν γιο, τον Χρήστο. Ο πατέρας της Μαρίνας, ο οποίος απεβίωσε, ήταν γνωστός στρατιωτικός και καταγόταν από τη χερσόνησο της Καρπασίας. Μετά την τουρκική εισβολή εγκαταστάθηκε στην Ορόκλινη. Η μητέρα της διαμένει μόνη της σε σπίτι στην Ορόκλινη.

Σχετικά άρθρα