Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος “έχασε” και άλλον οπλαρχηγό κοντά στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος “έχασε” και άλλον οπλαρχηγό κοντά στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Δυνάμεις του ιρακινού στρατού και Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί εθελοντές, της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, σκότωσαν έναν διαβόητο οπλαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βορειοδυτική επαρχία της Νινευή την Τρίτη.

Ο φονευμένος αρχιτζιχαντιστής και “κυβερνήτης” αναγνωρίστηκε ως ο Μοχάμαντ Αχμάντ Σαγιέμπ (Mohammad Ahmad Sha’yeb) και σκοτώθηκε κοντά στην πόλη της Μοσούλης.

Ο Μοχάμαντ Αχμάντ Σαγιέμπ είναι ο τρίτος οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που σκοτώνεται από τους Ιρακινούς τις τελευταίες 48 ώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης του Ιράκ.

Την Κυριακή είχε προηγηθεί νέα προέλαση των ιρακινών δυνάμεων και των σιιτών παραστρατιωτικών προς τη Μοσούλη, απελευθερώνοντας αρκετά χωριά στρατηγικής σημασίας.

Πολλοί τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε άγριες μάχες με τα ιρακινά στρατεύματα κατά τις μάχες απελευθέρωσης αυτών των χωριών.

Σχετικά άρθρα