Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λύση στο Κυπριακό μέχρι τα τέλη του 2016 θέλει ο Ακιντζί

Λύση στο Κυπριακό μέχρι τα τέλη του 2016 θέλει ο Ακιντζί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μάρτιν Σουλτς, Μουσταφά Ακιντζί, Τουρκία,

Θέλουμε πολύ να επιτευχθεί μία συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ίσως και πριν το τέλος της χρονιάς», σημείωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Όπως είπε ο Ακιντζί με τον Σουλτς συζήτησαν «στο όνομα ενός κοινού μέλλοντος στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όπου θα πάρουμε τη θέση μας όλοι μαζί και για την καλυτέρευση των σχέσεων των Τουρκοκυπρίων με έναν από τους σημαντικούς θεσμούς της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο κ. Ακιντζί σημείωσε ότι ο πρόεδρος Σουλτς γνωρίζει το Κυπριακό και στηρίζει ολόψυχα τη λύση του.

«Θέλουμε πολύ να επιτευχθεί μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ίσως και πριν το τέλος της χρονιάς. Θα δουλέψουμε σκληρά και είμαστε πολύ ευτυχείς που βλέπουμε τη συνέχιση της δυνατής στήριξης του προέδρου Σουλτς τόσο ατομικά όσο και θεσμικά» πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί.

Απαντώντας σε ερώτηση για την καταγραφή των συγκλίσεων και εάν υπάρχουν προβλήματα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι φυσικά και υπάρχουν προβλήματα. Εάν είχαν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, είπε, θα είχαν πει ότι έλυσαν το Κυπριακό.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δήλωσε, αναφερόμενος στο Κυπριακό, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια στην επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας στο Κυπριακό, καθώς, όπως σημείωσε, ισχύει η αρχή «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρις ότου συμφωνηθούν όλα».

Μιλώντας από το βήμα της κυπριακής Βουλής, ο κ. Σουλτς υπέδειξε ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να κάνουν υποχωρήσεις στο ένα ή το άλλο σημείο για να μπορέσουν να επιτευχθούν συμβιβασμοί».

Η τύχη της Κύπρου, είπε, «δεν επιτρέπεται τώρα να εξαρτηθεί από λεπτομέρειες», διότι, όπως σημείωσε, «αν επιτευχθεί η επανένωση, αυτό θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων, από πολιτική, οικονομική και πολιτιστική άποψη».

Επίσης, τόνισε:

Τώρα η επανένωση της Κύπρου έχει γίνει ρεαλιστική πιθανότητα και πρέπει να αδράξουμε αυτήν την ιστορική ευκαιρία.

“Ο κ. Σουλτς επισήμανε ότι η Ευρώπη λειτουργεί διαρκώς υπό καθεστώς κρίσης και σημείωσε ότι το 2015 ήταν ο δυσκολότερος χρόνος, που βίωσε στην 30ετή πολιτική του σταδιοδρομία”.

Σχετικά άρθρα