Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To 49% των Γερμανών θέλει την Ελλάδα εντός ευρώ

To 49% των Γερμανών θέλει την Ελλάδα εντός ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frankfurter Allgemeine Zeitung, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις, Ευρώ, Ευρωπαϊκή Ένωση,

«Οι Γερμανοί θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης», είναι ο τίτλος ενός δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα μια έρευνας που διεξήχθη.

Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί πολίτες ρωτήθηκαν για ακόμα μία φορά αν επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα εντός Ευρωζώνης. Το 49% απάντησε θετικά ενώ το 33% απάντησε πως δεν επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας εντός Ευρωζώνης.

«Περίπου ένα χρόνο πριν η πλειοψηφία των Γερμανών έμαθε τα πάντα γύρω από την ελληνική κρίση – ήταν τότε που ο Αλέξης Τσίπρας είχε πρωτοκαθίσει στο νέο του γραφείο ως πρωθυπουργός της Ελλάδα. Σε μια έρευνα που είχε πραγματοποιήσει τότε το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov, για χάρη του FAZ.NET, τα αποτελέσματα έδειχναν πως το 60% των Γερμανών πίστευαν ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την νομισματική ένωση (Grexit). Ωστόσο, η διάθεση αυτή άλλαξε έπειτα και από το τρίτο πακέτο βοήθειας που έλαβε η Ελλάδα, και τώρα οι περισσότεροι Γερμανοί θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» σχολιάζει η FAZ χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία για την έρευνα.

Σχετικά άρθρα