Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

97 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος “καθάρισαν” τα αμερικανικά αεροπλάνα

97 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος “καθάρισαν” τα αμερικανικά αεροπλάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Πηγές από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Τρίτη 29 Μαρτίου ότι 97 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν από τον Διεθνή Συνασπισμό τις τελευταίες 24 ώρες.

Σε μια πρωτοφανή αεροπορική επιχείριση, για τα μέχρι τώρα δεδομένα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκαν 65 αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις και οχυρώματα των τζιχαντιστών στις περιοχές Γκαγιάρα, Χορσπάντ, Γέφυρα της Γκαγιάρα, Σαλαχίγια, Σουλτάν Αμπντουλάχ, Χραμπαρντάν, Κάσκε, Νασράχ, στις επαρχίες της Νινευή και του Κιρκούκ.

Από τα χτυπήματα καταστράφηκαν και πολλά οχήματα και τεθωρακισμένα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι πολλές αυτές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν για να υποστηρίξουν την επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι ιρακινές δυνάμεις για να φτάσουν στη Μοσούλη και να την απελευθερώσουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Μοσούλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ. Πριν την κατάληψή της από τους τζιχαντιστές, τον Ιούνιο του 2014, είχε 2.000.000 κατοίκους. Από αυτούς 500.000, οι περισσότεροι Ασσύριοι χριστιανοί και Κούρδοι, την εγκατέλειψαν λίγο πριν πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα