Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης απειλεί με τις πλάτες του Ερντογάν

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Νίκος Αναστασιάδης, Τουρκία,

Γίνεται προσπάθεια να ενισχυθούν τα κοινά σημεία αλλά υπάρχουν ακόμη διαφορές υποστήριξε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το Κυπριακό ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της μακροσκελούς συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη τη Δευτέρα.

Όπως σημείωσε οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις επί διαφορετικών θεμάτων που σχετίζονται με τα τέσσερα κεφάλαια των συνομιλιών και προσπαθούν παράλληλα «να βελτιώσουν τις συγκλίσεις ωστόσο υπάρχουν ακόμη και διαφορές».

Ο Ακιντζί υπογράμμισε ότι θα συνεχίσουν την εργασία αυτή σε μια προσπάθεια να απαλειφθούν οι διαφορές και να βελτιωθούν τα σημεία συγκλίσεων.

Οι διαπραγματευτές, είπε, θα πραγματοποιήσουν εντατικές συναντήσεις, ιδιαίτερα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, προκειμένου να εξευρεθούν περισσότερες συγκλίσεις.

Όταν ρωτήθηκε κατά πόσον θα υπάρξει έγγραφο με τις συγκλίσεις το οποίο θα δοθεί στην δημοσιότητα, ο Ακιντζί απάντησε ότι δεν υπάρχει συμφωνία να ολοκληρωθεί η προσπάθεια επίτευξης συγκλίσεων τον Απρίλη και να ανακοινωθούν αυτές από κοινού.

«Δεν υπάρχει συμφωνία να ανακοινώσουμε τις συγκλίσεις μαζί, εμείς πάντως δεν έχουμε πρόβλημα», πρόσθεσε.
Σχετικά με το θέμα των υδρογονανθράκων, ο Ακιντζί δήλωσε ότι «αποτελούν κοινό πλούτο, μετά τη λύση, και ότι είναι σημαντικός πλούτος, για την Κύπρο, την Τουρκία και την περιοχή».

Διατύπωσε μάλιστα την άποψη ότι δεν πρέπει να γίνουν γεωτρήσεις όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο, θα προκληθεί ένταση και θα επηρεαστούν οι συζητήσεις.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ενημέρωσε για τη συγκεκριμένη άποψη και την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο Ακιντζί, μάλιστα, συνέχισε λέγοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι «οι υδρογονάνθρακες βρίσκονται στην κυρίαρχη περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και άρα μπορούν να πράττουν ό,τι επιθυμούν, αλλά ο πλούτος ανήκει σε όλους τους Κύπριους».

Σχετικά άρθρα