Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Guardian: Το Ισλαμικό Κράτος προσηλυτίζει μέσω sms τους νέους

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, The Guardian, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Mε άρθρο του ο Guardian αποκαλύπτει ότι οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να προσηλυτίσουν νέους στο Ισλαμικό Κράτος, στέλνοντας sms στα κινητά τους.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, πρόκειται για νεαρούς άνδρες από το Μολενμπέκ, οι οποίοι έλαβαν sms που τους καλούσαν να «κάνουν τη σωστή επιλογή και να πολεμήσουν τους δυτικούς». Τα μηνύματα στάλθηκαν το βράδυ της Κυριακής από προπληρωμένο λογαριασμό, που δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί.

Παρόμοια μηνύματα στάλθηκαν και μέσω Facebook ή e-mail σε νεαρούς μουσουλμάνους που ζουν στις Βρυξέλλες. «Τις τελευταίες 10 ημέρες αυτός που τον στρατολόγησε τον πήρε τηλέφωνο 140 φορές. Αν αυτό δεν είναι παρενόχληση, τότε δεν ξέρω τι είναι», δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα δύο παιδιών, που πήγαν στη Συρία για να γίνουν τζιχαντιστές.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πως κατάφεραν οι τζιχαντιστές και απέκτησαν τους τηλεφωνικούς αριθμούς. Σύμφωνα με ακτιβιστές, «κατέβασαν» όλες τις επαφές από τους τηλεφωνικούς καταλόγους των νέων μεταναστών και επέλεγαν άνδρες από τη βόρεια Αφρική.

Σχετικά άρθρα