Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν θίχτηκε και θέλει να φιμώσει τη σάτιρα… στη Γερμανία! (βίντεο)

Ο Ερντογάν θίχτηκε και θέλει να φιμώσει τη σάτιρα… στη Γερμανία! (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, Βίντεο, Γερμανία, Ελευθερία Τύπου, Λογοκρισία, Πολιτική Σάτιρα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Το γερμανικό περιοδικό Der Siegel αποκάλυψε ένα διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία με αφορμή σατιρικό βίντεο για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μεταδόθηκε από την κρατική γερμανική τηλεόραση.

Όπως γράφει το περιοδικό, η Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις τον Γερμανό πρεσβευτή την περασμένη Τρίτη για το διάρκειας περίπου 2 λεπτών βίντεο που σατίριζε τον Τούρκο πρόεδρο.

Το βίντεο που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Extra3» είχε τίτλο “Erdowi, Erdowo, Erdogan” και μεταδόθηκε στις 17 Μαρτίου. Η αλήθεια είναι για όσους γνωρίζουν γερμανικά πως τον περνά “γενιές δεκατέσσερις”.

Στο βίντεο ακούγεται για τον Τούρκο πρόεδρο ότι «ζει σαν βασιλιάς, ο κύκνος από το Βόσπορο» και «ένας δημοσιογράφος που γράφει οτιδήποτε δεν αρέσει στον Ερντογάν, θα βρίσκεται αύριο στη φυλακή».

Είναι γνωστό ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θίγεται εύκολα με όσους ασκούν κριτική σε βάρος του. Τους τελευταίους 18 μήνες, η τουρκική δικαιοσύνη έχει ανοίξει σχεδόν 2.000 υποθέσεις εναντίον πολιτών για «προσβολή» σε βάρος του σουλτάνου.

Σχετικά άρθρα