Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κύπριοι στο μεταξύ ελπίζουν σε λύση του Κυπριακού με αυτή την Τουρκία…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μουσταφά Ακιντζί, Νίκος Αναστασιάδης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Τουρκία,

Υπό το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες από τοποθετήσεις της Άγκυρας σε σχέση με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και τα ενταξιακά της κεφάλαια για την Τουρκία που έχει μπλοκάρει η Κύπρος, συναντώνται τη Δευτέρα -στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό- ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί.

Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του έργου των διαπραγματευτών για μετατροπή των συναντιλήψεων στις θέσεις των δύο πλευρών σε ορισμένα θέματα σε συγκλίσεις.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ξεκαθάρισε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι μετά τον Ιούνιο θα ανοίξουν τα πέντε κεφάλαια, στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, «τα οποία έχει μονομερώς μπλοκάρει η Κυπριακή Δημοκρατία».

Οι ισχυρισμοί του Τούρκου υπουργού Βολκάν Μποζκίρ «είναι ανάξιοι περαιτέρω σχολιασμού» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι τη θέση της Λευκωσίας δέχονται όλοι οι εταίροι της στην Ένωση.

Σχετικά άρθρα