Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύροι και Ρώσοι περικύκλωσαν το Ισλαμικό Κράτος στην Καριαταΐν

Σύροι και Ρώσοι περικύκλωσαν το Ισλαμικό Κράτος στην Καριαταΐν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Μετά την απελευθέρωση της Παλμύρας από το Ισλαμικό Κράτος την Κυριακή τα ξημερώματα, οι αεροπορίες της Συρίας και της Ρωσίας βομβάρδισαν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης που βρίσκονται οχυρωμένοι στην πόλη Καριαταΐν, στην επαρχία της Χομς.

Η Καριαταΐν έχει πληθυσμό κοντά στους 15.000 ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πόλη. Η κυβέρνηση της Συρίας ζήτησε από το Ισλαμικό Κράτος να αποχωρήσει από την πόλη, για να αποφευχθούν απώλειες αμάχων, αλλά η τρομοκρατική οργάνωση αρνήθηκε.

Πλέον η Καριαταΐν, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Παλμύρα, έχει περικυκλωθεί από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Όλοι οι λόφοι ολόγυρά της ελέγχονται από τους κυβερνητικούς και καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει η επιχείριση για την απελευθέρωσή της.

Η Καριαταΐν καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 5 Μαΐου 2015. Είναι στρατηγικής σημασίας γιατί ελέγχει τον αυτοκινητόδρομο από την πρωτεύουσα Δαμασκό προς την πόλη Χομς, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Στην Καριαταΐν υπάρχει και χριστιανικός πληθυσμός. Εκεί βρισκόταν το αρχαίο Μοναστήρι – προσκύνημα του Αγίου Ελιάν (Mar Elian), το οποίο ιδρύθηκε πριν 1.500 χρόνια.

Το μοναστήρι του Αγίου Ελιάν ισοπεδώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 21 Αυγούστου 2015 (δείτε εικόνες από την καταστροφή εδώ). Ανήκε στη Συριακή Καθολική Εκκλησία.

Σχετικά άρθρα