Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Πεσμεργκά βομβάρδισαν το Ισλαμικό Κράτος με ρουκέτες Κατιούσα

Οι Πεσμεργκά βομβάρδισαν το Ισλαμικό Κράτος με ρουκέτες Κατιούσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά του βορείου Ιράκ εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες Κατιούσα στις θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη.

“Σφυροκοπούσαν το Ισλαμικό Κράτος ολόκληρη την ημέρα με ρουκέτες Κατιούσα και Γκραντ. Εκτόξευαν ρουκέτες όλη την ημέρα. Είχαν φέρει τέσσερα φορτηγά εξοπλισμένα με εκτοξευτήρες”, είπε στο ARA News ο Αμερικανός εθελοντής Ράιν Ο Λίρι που μάχεται στις γραμμές των Κούρδων Πεσμεργκά.

“Πραγματοποιούνται και συνεχείς αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις του ISIS στη Μοσούλη. Επίσης ρίχνει και το πυροβολικό. Τουρκικά τανκς βαράνε επίσης το Ισλαμικό Κράτος”, πρόσθεσε.

“15 με 20 πύραυλοι χτυπάνε τους τζιχαντιστές κάθε ώρα, δεν νομίζω ότι βομβαρδίζεται η πόλη της Μοσούλης αλλά τα περίχωρα”, είπε.

Το Ισλαμικό Κράτος από την πλευρά του επιβεβαίωσε ότι οι Πεσμεργκά βομβαρδίζουν τη Μοσούλη.

“Οι δυνάμεις των Πεσμεργκά βομβάρδισαν τις συνοικίες Νουρ και Μπακρ στη δυτική πλευρά της Μοσούλης”, μετέδωσε το “ειδησεογραφικό πρακτορείο” Amaq που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Πεσμεργκά επιτίθενται με ρουκέτες ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Από τον Ιανουάριο του 2015 οι κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ έχουν εξαπολύσει εκατοντάδες ρουκέτες ενάντια στις θέσεις των τζιχαντιστών στη Μοσούλη.

Σχετικά άρθρα