Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρέντσι: Πρέπει να καταστρέψουμε το ISIS με στρατιωτικό χτύπημα

Ρέντσι: Πρέπει να καταστρέψουμε το ISIS με στρατιωτικό χτύπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ιταλία, Ματέο Ρέντσι, Τζιχαντιστές,

Το ISIS πρέπει να εξαλειφθεί και όλοι να αρνούνται στην τρομοκρατική οργάνωση το προνόμιο να αποκαλείται “κράτος”, υποστήριξε ο Ματέο Ρέντσι.

“Πρέπει να αντιδράσουμε. Φυσικά καταστρέφοντάς τους, και με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, όπου είναι απαραίτητο και εφικτό. Αλλά ο πόλεμος διεξάγεται από κυρίαρχα κράτη, ενώ η τρομοκρατία ασκείται από αδίστακτους και επικίνδυνους πυρήνες, που δεν τους αξίζει να θεωρούνται ως κυρίαρχα κράτη. Θέλουν να αποκαλούνται το Ισλαμικό Κράτος, αλλά τους λέμε Ντάες”, ανέφερε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε κείμενό του που διανεμήθηκε στα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου είναι πρόεδρος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιταλία συμμετέχει στο διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ έχοντας σταδιακά ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Ιράκ ενώ δεν έχει λάβει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στο έδαφος της Συρίας.

Την Παρασκευή ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι επανέλαβε ότι η Ρώμη δεν καταρτίζει σχέδια για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη εναντίον των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα