Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

28.000 τζιχαντιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί τα τελευταία 15 χρόνια

28.000 τζιχαντιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν σημειωθεί τα τελευταία 15 χρόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Δεκάδες χιλιάδες αθώοι πολίτες έχουν δολοφονηθεί από ισλαμιστές εξτρεμιστές από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και μετά, όταν η Αλ Κάιντα επιτέθηκε στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη.

Οι πρόσφατες επιθέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στις Βρυξέλλες είναι απλά ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα του αίματος που ταρακούνησε για μια ακόμη φορά την Ευρώπη.

Τον Νοέμβριο το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο Παρίσι δολοφονώντας 130 ανθρώπους. Τον Οκτώβριο το Ισλαμικό Κράτος έριξε το ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο πάνω από τη Χερσόνησο του Σινά σκοτώνοντας 239 ανθρώπους.

Τον Ιούνιο ένας μοναχόλυκος Τυνήσιος τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε τουρίστες που απολάμβαναν τον ήλιο και τη θάλασσα στην παραλία του ξενοδοχείου τους, στο θέρετρο Σους της Τυνησίας, σκοτώνοντας 38 ανθρώπους. Ο κατάλογος με τις επιθέσεις και τα θύματα είναι μακρύς.

Μόνο τον τελευταίο μήνα είχαμε παγκοσμίως 116 τζιχαντιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις με 1.161 νεκρούς και 1.821 τραυματίες.

Στα χτυπήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται 23 επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν σε 22 χώρες.

Συμπεριλαμβάνονται η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, το μαχαίρωμα ενός χριστιανού στο Μπαγκλαντές και η έκρηξη στη σιιτική αγορά της Βαγδάτης, στην οποία σκοτώθηκαν 78 άνθρωποι.

Συνολικά τα τελευταία 15 χρόνια οι τζιχαντιστές έχουν εξαπολύσει 28.000 τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη.

Μόνη της η Αλ Κάιντα, μεταξύ του 1992 και του 2010 (πριν δηλαδή την “αραβική άνοιξη”), ευθύνεται για 4.400 θανάτους πολιτών σε 18 διαφορετικές χώρες.

Ωστόσο, είναι λάθος να νομίζουμε ότι τα φονικά ένστικτα είναι “προνόμιο” των μουσουλμάνων.

Σύμφωνα με τον Τσαρλς Κούρζμαν, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, “Μετά τις επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, μόνο 37 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Αμερική από μουσουλμανικές τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ την ίδια περίοδο έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ 190.000 δολοφονίες”.

Σχετικά άρθρα