Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: «Δεν θα προστατεύσω τη Σαουδική Αραβία εκτός αν…»

Τραμπ: «Δεν θα προστατεύσω τη Σαουδική Αραβία εκτός αν…»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντόναλντ Τραμπ, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές,

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε στην εφημερίδα «New York Times» πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι ΗΠΑ την αγορά πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία εκτός κι αν η τελευταία συμφωνήσει να παράσχει στρατιώτες για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Η δήλωση αυτή του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ περιλαμβάνεται σε μια μακροσκελή συνέντευξη που έδωσε με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική.

«Η απάντηση είναι, πιθανότατα ναι» είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, θα σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από τους συμμάχους των ΗΠΑ αν δεν συμμετάσχουν με χερσαίες δυνάμεις στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποζημιώνονται από τις χώρες στις οποίες παρέχει προστασία, ακόμη και αυτές που διαθέτουν σημαντικούς πόρους όπως είναι η Σαουδική Αραβία.

«Και ναι, χωρίς εμάς η Σαουδική Αραβία δεν θα συνέχιζε να υπάρχει για μεγάλο διάστημα», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα