Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ο Γιανουκόβιτς υποκινητής της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία”

“Ο Γιανουκόβιτς υποκινητής της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκτορ Γιανουκόβιτς, Λουγκάντσκ, Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία, Στανισλάβ Μπελκόφσκι, Χάρκοβο,

Ο 42χρονος Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Στανισλάβ Μπελκόφσκι, διάσημος για το βιβλίο του στο οποίο προσπάθησε να εμφανίσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν “με ομοφυλοφιλικές τάσεις”, είπε την Παρασκευή ότι τα αυτονομιστικά ρωσόφιλα κινήματα της Ουκρανίας υποκινούνται από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο ίδιος μάλιστα επισημαίνει ότι οι περιοχές που έχουν ξεσηκωθεί κατά της μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου, είναι οι ίδιες που ψήφισαν Γιανουκόβιτς στις τελευταίες εκλογές (εδώ δεν μας λέει και κάτι καινούργιο, μιας και είναι γνωστό ότι αυτές οι περιοχές είναι και ρωσόφωνες) και συμπλήρωσε ότι ο έκπτωτος Πρόεδρος της Ουκρανίας εμπλέκεται στη χρηματοδότηση των ρωσόφωνων αυτονομιστών.

Ωστόσο, ο λαλίστατος Μπελκόφσκι απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις.

Το site glavcom.ua υπενθυμίζει ότι στις 6 Απριλίου αυτονομιστές κατέλαβαν τα κτίρια της OSA στο Ντονέτσκ και Χάρκοβο ενώ στο Λουγκάντσκ εισέβαλαν στο κτίριο της SBU. Τη νύχτα της 7ης Απριλίου, αυτονομιστές κατέλαβαν επίσης το κτίριο της SBU στο Ντονέτσκ.

Στις 7 Απριλίου ρωσόφιλοι ακτιβιστές κατέλαβαν το κτίριο της Περιφερειακής Δημόσιας Διοίκησης στο Ντονέτσκ όπου πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση, η οποία ανακοίνωσε το σχηματισμό της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Ντονέτσκ».

Επίσης, οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές, σχεδιάζουν να διοργανώσουν ένα δημοψήφισμα στις 11 Μαΐου. Το ερώτημα που θα τεθεί σε αυτό είναι: “Θα υποστηρίξετε τη δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ;».

Σχετικά άρθρα