Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNN: Στις λίστες των υπόπτων του FBI οι βομβιστές του Βελγίου

CNN: Στις λίστες των υπόπτων του FBI οι βομβιστές του Βελγίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNN, FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, ISIL, ISIS, Βέλγιο, Βομβιστική Επίθεση, Βρυξέλλες, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Στις λίστες των υπόπτων του FBI βρισκόταν από τον Νοέμβριο του 2015, ο βομβιστής του αεροδρομίου των Βρυξελλών, Ιμπραήμ ελ Μπακράουι σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το CNN επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Στην ίδια λίστα είχε μπει μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι και ο αδελφός του, Κχαλίντ, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την επίθεση στο μετρό των Βρυξελλών. Εάν επιβεβαιωθεί και επισήμως η είδηση φέρνει ακόμα σε πιο δύσκολη θέση τις βελγικές Αρχές που κατηγορούνται από όλους για ολιγωρία και εγκληματική αμέλειας, καθώς ειδικά για τους δύο αδελφούς υπήρχαν πληροφορίες και από την Τουρκία.

Η πολιτική ηγεσία του Βελγίου παραδέχθηκε χθες ότι έχουν εντοπιστεί τραγικές παραλείψεις της αστυνομίας, που εάν είχαν αποφευχθεί ίσως και να μην είχε γίνει ποτέ η διπλή επίθεση.

Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, δήλωσε ενώπιον επιτροπής της βελγικής Βουλής, πως ο αστυνομικός σύνδεσμος στην Άγκυρα αδιαφόρησε για την ειδοποίηση των τουρκικών Αρχών σχετικά με τον Μπακράουι, που συνελήφθη στο Γκαζίαντεπ, ενώ και η είδηση της απέλασής του στην Ολλανδία με τελικό προορισμό το Βέλγιο έγινε γνωστή πολύ αργότερα, όταν δηλαδή εκείνος είχε καταφέρει ανενόχλητος να σβήσει τα ίχνη του.

Σχετικά άρθρα