Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τον τουρισμό της Ισπανίας

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τον τουρισμό της Ισπανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ισπανία, Τζιχαντιστές, Τουρισμός,

Ξεμένουν από καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς οι βορειοευρωπαίοι τουρίστες, αφού μετά την Τουρκία φαίνεται ότι και η Ισπανία αποτελεί στόχο επιθέσεων.

Όπως γράφει η βρετανική EXPRESS, κορυφαίος ειδικός σε θέματα ασφαλείας εξέδωσε προειδοποίηση για την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης σαν εκείνης του Παρισιού στην Ισπανία.

Ο ίδιος, γράφει η EXRPESS, ξεχωρίζει ως πιο πιθανούς στόχους των τζιχαντιστών την Κόστα Μπράβα, την Κόστα Μπλάνκα και την Κόστα Ντελ Σολ.

ispania2

Οι Βρετανοί, διάσημοι τουρίστες, καθυστερούν να κλείσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους γιατί φοβούνται πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και δεν ξέρουν που να πάνε.

Πριν μερικές εβδομάδες διέρρευσε ένα διαβαθμισμένο έγγραφο της ισπανικής Αστυνομίας, στο οποίο αναφέρονται ως πιθανοί στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων σαν εκείνης του Παρισιού, η Ισπανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ιταλία και οι ΗΠΑ.

Η Ισπανία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από τις επιθέσεις στην Τυνησία το 2015, στις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες τουρίστες.

Ο Γουίλ Γκέντες, επικεφαλής της παγκόσμιας εταιρείας ασφαλείας International Corporate Protection, είπε ότι η απειλή ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος από το Ισλαμικό Κράτος σταδιακά αυξάνεται.

“Η Ισπανία έχει παρελθόν τρομοκρατικών επιθέσεων, από τους Βάσκους αυτονομιστές της ETA, στις βομβιστικές επιθέσεις της Αλ Κάιντα στη Μαδρίτη. Από το προηγούμενο καλοκαίρι η απειλή από τους εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει αυξηθεί, όπως είχε προβλεφτεί”.

Τον Ιανουάριο το Ισλαμικό Κράτος είχε απειλήσει να επιτεθεί στην Ισπανία, δηλώνοντας ότι “θα ανακαταλάβουμε τη γη μας από τους εισβολείς”.

Τον Αύγουστο του 2014 το Ισλαμικό Κράτος είχε εξαπολύσει ολόκληρη διαδικτυακή προπαγάνδα για την ανακατάληψη της Ισπανίας.

Διαβάστε εδώ: Ισλαμικό Κράτος: Θα πάρουμε πίσω την Ισπανία!

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί ότι η Ιβηρική Χερσόνησος είναι μουσουλμανική γη και ότι οι Ισπανοί είναι εισβολείς, διαστρεβλώνοντας φυσικά την ιστορική αλήθεια.

Μεταξύ του 711 και 712 Άραβες και Βερβέροι από τη βόρεια Αφρική εισέβαλαν στην Ισπανία και κατέλυσαν το βασίλειο των Βησιγότθων, θέτοντας υπό την κατοχή τους το μεγαλύτερο τμήμα της Ιβηρικής Χερσονήσου. Οι μουσουλμάνοι έμειναν κοντά 780 χρόνια στην Ισπανία (δεν είναι και λίγο) μέχρι που εκδιώχθηκαν ολοκληρωτικά το 1492, όταν η Αλάμπρα στη Γρανάδα, παραδόθηκε επίσημα στους χριστιανούς, γεγονός που σήμανε το τέλος της περιόδου της “Ανακατάληψης” (Ρεκονκίστα) στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Μπορεί να έμειναν λοιπόν για σχεδόν 8 αιώνες οι μουσουλμάνοι στην Ιβηρική Χερσόνησο, αλλά αυτοί ήταν οι εισβολείς.

Ο Γουίλ Γκέντες δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι πιθανοί στόχοι είναι επίσης η Τουρκία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Σχετικά άρθρα