Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στη Ντέιρ Αλ Ζουρ και το πληρώνει ακριβά

Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στη Ντέιρ Αλ Ζουρ και το πληρώνει ακριβά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Δύο επιφανείς οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε μάχες με τους στρατιώτες της Συρίας στην περιοχή Τζουμπαΐλα, στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Μιλώντας στο ARA News ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ, Άχμεντ Ραμαντάν, είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε με όλμους τη συνοικία Τζούρα της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, προκαλώντας μεγάλες απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού και σημαντικές ζημιές σε κτίρια κατοικιών.

Μάχες μεταξύ κυβερνητικών και τζιχαντιστικών δόθηκαν και κοντά στο χωριό Αλ Τζουφρά, το οποίο απέχει μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

“Οι απώλειες ήταν μεγάλες και από τις δύο πλευρές”, είπε η ίδια πηγή, επισημαίνοντας ότι “δύο κορυφαίοι οπλαρχηγοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις γύρω από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ”.

Οι νεκροί τζιχαντιστές οπλαρχηγοί ονομάζονται Σαλαχουντίν Αλ Μπαλτζίκι (Salahuddin al Baljiki) και Αμπού Αμπντουλάχ Αλ Λίμπι (Abu Abdullah al Libi), Λίβυος διοικητής της ταξιαρχίας Αλ Μπατάρ.

“Οι δύο τζιχαντιστές οπλαρχηγοί σκοτώθηκαν σε μάχες με τους Σύρους στρατιώτες στην περιοχή Τζουμπαΐλα”.

Ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν και ένα κτίριο που το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούσε ως τμήμα ασφαλείας στη Ντέιρ Αλ Ζουρ. Από την αεροπορική επιδρομή σκοτώθηκαν αρκετοί τζιχαντιστές, συμπεριλαμβανομένου και του Αμπντουλάχ Αλ Κιλάνι (Abdullah al Kilani), Λίβυου με καταγωγή από την πόλη Ντέρνα.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν απώλειες και τραυματισμούς μεταξύ των αμάχων στις συνοικίες Αλ Καναμάτ, Ρουσάφα και στον κόμβο Γασάν Αμπούντ, που βρίσκονται στο τμήμα της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα