Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρυξέλλες: Ο Ναζίμ Λαχράουι συμμετείχε και στο μακελειό του Μπατακλάν

Βρυξέλλες: Ο Ναζίμ Λαχράουι συμμετείχε και στο μακελειό του Μπατακλάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Der Spiegel, ISIL, ISIS, Βέλγιο, Βρυξέλλες, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παρίσι, Τζιχαντιστές,

Με τις επιθέσεις στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού στις 13 Νοεμβρίου, συνδέεται ένας εκ των βομβιστών αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στις Βρυξέλλες​. Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία και τη Γερμανία με τις αρχές να προχωρούν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το DNA του Ναζίμ Λαχράουι, του βομβιστή του αεροδρομίου των Βρυξελλών, βρέθηκε στο θέατρο Μπατακλάν. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές ο Λαχράουι είναι πράγματι ο δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από τη νέα αντιτρομοκρατική επιχείρηση που σημειώθηκε στην περιοχή Σάερμπεκ των Βρυξελλών. Ειδικότερα, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, η επιχείρηση σημειώθηκε έπειτα από την άρνηση ενός άνδρα που εξήλθε από το σπίτι του έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη του να δεχθεί έλεγχο των ανδρών της αστυνομίας. Ο άνδρας προσπάθησε να ξεφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που τον πυροβόλησαν στο πόδι.

Στη συνέχεια ένα ρομπότ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ήλεγξε την τσάντα του ενώ ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος. Βελγικά μέσα μεταδίδουν ότι συνελήφθη χωρίς ωστόσο η αστυνομία να βεβαιώνει η να διαψεύδει.

Συναγερμός σε Γαλλία και Γερμανία

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως η σημερινή επιχείρηση σχετίζεται με τις συλλήψεις που σημειώθηκαν εχθές, Πέμπτη, από τη γαλλική αστυνομία στο Παρίσι. Υπενθυμίζεται πως η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε κατοικίες που θεωρούνταν ύποπτες στην περιοχή Argenteuil, βορειοδυτικά του Παρισιού.

Οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον έξι υπόπτους, εκ των οποίων ο Ρεντά Κρικέ ο οποίος είχε καταδικαστεί ερήμην του στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2015 μαζί με τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ -ο οποίος εμπλεκόταν στις επιθέσεις του Παρισιού- και σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν δύο ακόμα άτομα που φέρονται να έχουν σχέση με τις επιθέσεις των Βρυξελλών. Σύμφωνα με το Spiegel, ένας από τους άντρες, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη κοντά στη Φραγκφούρτη, έλαβε δύο μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου πριν από τις επιθέσεις, στα οποία αναφέρεται το όνομα του Χαλίντ Ελ Μπακράουι, του ανθρώπου που, σύμφωνα με την βελγική αστυνομία, ανατινάχτηκε στο μετρό των Βρυξελλών.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του Spiegel.

Σχετικά άρθρα