Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To PKK αντάλλαξε 2 τζιχαντιστές οπλαρχηγούς με 51 σκλάβους Γιαζίντι (βίντεο)

To PKK αντάλλαξε 2 τζιχαντιστές οπλαρχηγούς με 51 σκλάβους Γιαζίντι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Γιαζίντι, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σκλάβοι, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος απελευθέρωσε την Πέμπτη 51 σκλάβους Κούρδους Γιαζίντι, όλοι τους γυναικόπαιδα, σε ανταλλαγή αιχμαλώτων με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Τοπικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι οι Κούρδοι έδωσαν δύο οπλαρχηγούς της οργάνωσης, που είχαν πιάσει αιχμαλώτους, για να πάρουν πίσω τους 51 σκλάβους.

Μιλώντας στο ARA News ο Μάθιου Μπάρμπερ, εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού για τα δικαίωματα των Γιαζίντι (YAZDA), είπε ότι οι πρώην σκλάβοι έφτασαν ασφαλείς στην επαρχία του Ντουχόκ στο ιρακινό Κουρδιστάν.

“Είναι ασυνήθιστο ότι 51 απελευθερώθηκαν σε μια διάσωση”, είπε και συνέχισε. “Οι απελευθερωμένοι έφτασαν στο Ντουχόκ και ξανάσμιξαν με τις οικογένειές τους”.

“Οι απελευθερωμένοι 51 Γιαζίντι, μέλη 10 οικογενειών, είναι μητέρες και τα παιδιά τους. Δεν υπήρξαν άνδρες”, είπε στο ARA News ο Μπάρμπερ, προσθέτοντας ότι “οι άνδρες είναι προφανώς όλοι νεκροί”.

“Είναι υπέροχο ότι 51 άνθρωποι γύρισαν από την αιχμαλωσία”, είπε.

“Τον Απρίλιο του 2015, απελευθερώθηκαν 200 Γιαζίντι στο Κιρκούκ. Στα τέλη του 2014, 97 Γιαζίντι απελευθερώθηκαν. Αυτή είναι η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα αιχμαλώτων Γιαζίντι που απελευθερώθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος”.

Την προηγούμενη εβδομάδα 19 Γιαζίντι διασώθηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) βόρεια της Ράκα.

Σύμφωνα με τον Μπάρμπερ, το PKK κρατούσε τη γυναίκα ενός υψηλόβαθμου οπλαρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πράγμα που ανάγκασε την οργάνωση να αφήσει ελεύθερους τόσους πολλούς Γιαζίντι.

Σύμφωνα με το κουρδικό Roj News, οι γυναίκες και τα παιδιά παρέμειναν σκλάβοι των τζιχαντιστών επί 19 μήνες.

“Μας κράτησαν αρχικά για 9 μήνες στην Ταλ Αφάρ [στο Ιράκ]”, είπε μια γυναίκα από αυτές που απελευθερώθηκαν στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων. “Στη συνέχεια μας πήγαν στη Συρία. Εκεί μείναμε 11 μήνες”, πρόσθεσε η ίδια.

Σύμφωνα με τη Φωνή της Αμερικής (VOA) στην ανταλλαγή αιχμαλώτων ενεπλάκη και το κουρδικό YPG της Συρίας. Η VOA επικοινώνησε με εκπρόσωπο των Κούρδων της Συρίας που δεν θέλησε να σχολιάσει εάν οι 51 ανταλλάχτηκαν με δύο τζιχαντιστές οπλαρχηγούς.

“Η οικογένειά μου και εγώ αιχμαλωτιστήκαμε από το Ισλαμικό Κράτος. Όταν μας πήγαν στη Συρία μας ξεχώρισαν από τους άνδρες”, είπε μια έφηβη κοπέλα από τους 51 που απελευθερώθηκαν.

Δείτε το βίντεο από την απελευθέρωση:

Σχετικά άρθρα