Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε πυρήνας του ISIS στο Μαρόκο – Ετοίμαζαν “τυφλά” χτυπήματα

Εξαρθρώθηκε πυρήνας του ISIS στο Μαρόκο – Ετοίμαζαν “τυφλά” χτυπήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαρόκο, Τζιχαντιστές,

Το Μαρόκο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εξάρθρωσε έναν πυρήνα τζιχαντιστών στην επικράτειά του που συνδεόταν με το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη και προετοίμαζε φονικές επιθέσεις στο βορειοαφρικανικό βασίλειο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, ο τζιχαντιστικός πυρήνας δρούσε στις πόλεις Μαρακές, Σίντι Μπενούρ και Σμάρα.

Οι 9 τζιχαντιστές μέλη του πυρήνα που συνελήφθησαν, εμπνέονταν από έναν άλλο Μαροκινό τζιχαντιστή από την πόλη Σίντι Μπενούρ, ο οποίος σκοτώθηκε στη Λιβύη τον Σεπτέμβριο του 2015.

Εκατοντάδες άνδρες από το Μαρόκο και πολλές ακόμα χιλιάδες από τις υπόλοιπες βορειοαφρικανικές χώρες έχουν ενταχθεί στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους που μάχονται στη Συρία.

Πολλοί από αυτούς είναι ύποπτοι ότι σχεδιάζουν να επιστρέψουν στις χώρες τους και να φέρουν μαζί τους και τον τζιχάντ, ώστε να πάρει φωτιά όλο το Μάγκρεμπ.

Η Λιβύη ήδη παραδίδεται όλο και περισσότερο στο Ισλαμικό Κράτος. Η οργάνωση ελέγχει την πόλη Σύρτη και την γύρω περιοχή.

Εκμεταλλευόμενο το Ισλαμικό Κράτος την έλλειψη ασφάλειας και το χάος που επικρατεί στη Λιβύη, δημιούργησε θύλακα, έστησε στρατόπεδα εκπαίδευσης και “παράγει” τζιχαντιστές από άνδρες προερχόμενους τόσο από τη βόρεια όσο και από την υποσαχάρια Αφρική.

Η κυβέρνηση του Μαρόκου εκτιμά ότι 1.500 υπήκοοι της μάχονται ως τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ.

220 από αυτούς, που επέστρεψαν σπίτια τους, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν ενώ και 286 Μαροκινοί τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί σε μάχες.

Σχετικά άρθρα