Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαλαισία: Οι τζιχαντιστές στρατολογούν άτομα με κυβερνητικές θέσεις – 15 συλλήψεις

Μαλαισία: Οι τζιχαντιστές στρατολογούν άτομα με κυβερνητικές θέσεις – 15 συλλήψεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαλαισία, Τζιχαντιστές,

Άτομα με πρόσβαση σε κυβερνητικές θέσεις επιχειρούν να εντάξουν στο δυναμικό του το Ισλαμικό Κράτος. Στη Μαλαισία συνελήφθησαν 15 άτομα που συνδέονταν με τρομοκρατικές ομάδες, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ένας αστυνομικός, προφανώς για να δίνει εκ των έσω πληροφορίες, ή να οργανώσει κάποια ενέργεια στον πυρήνα των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ορισμένοι από τους συλληφθέντες είχαν λάβει εντολές από τον Μουχαμάντ Βαντί Μοχάμεντ Τζεντί, τον επικεφαλής του μαλαισιανού τμήματος του Ισλαμικού Κράτους, να προχωρήσουν στην οργάνωση και εκδήλωση επίθεσης στην πρωτεύουσα της χώρας.

Είχαν βρει πηγές χρηματοδότησης από τις ανατολικές Φιλιππίνες, ενώ ήρθαν σε επαφή με δύο ξένους τρομοκράτες, οι οποίοι ταξίδεψαν από χώρα της Ασίας. Η ομάδα αυτή, επίσης, συγκέντρωσε χημικά για την παρασκευή βόμβας, έστελνε χρήματα στο Ισλαμικό Κράτος και στρατολογούσε κόσμο.

Σχετικά άρθρα