Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

16χρονη μαθήτρια στην Αυστραλία έστειλε $5.000 στο Ισλαμικό Κράτος

16χρονη μαθήτρια στην Αυστραλία έστειλε $5.000 στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυστραλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι Αρχές της Αυστραλίας κατηγόρησαν την Τρίτη έναν 20χρονο φιλοτζιχαντιστή ότι στρατολόγησε μια 16χρονη για να τη χρησιμοποιήσει ως ενδιάμεση ώστε να στέλνει χρήματα στο Ισλαμικό Κράτος.

Η αρμόδια υπηρεσία της Αυστραλίας που ασχολείται με τη δίωξη του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι μέσα στο 2015 η χρηματοδότηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είχε τριπλασιαστεί, φτάνοντας στο ποσό των 50.000.000 αυστραλέζικων δολαρίων.

Ο Μιλάντ Ατάι (Milad Atai), από το Γκίλντφορντ, είναι ο 20χρονος που έβαλε τη 16χρονη μαθήτρια να μεταφέρει 5.000 δολάρια Αυστραλίας σε έναν τζιχαντιστή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, τον Άχμεντ Μερχί (Ahmed Merhi), ο οποίος βρίσκεται στη Συρία.

Η νεαρή και λόγω της ηλικίας της δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν την Αστυνομία.

Αντιθέτως, ο Ατάι είναι μέλος ομάδας νεαρών που ήταν γνωστοί στις αυστραλέζικες Αρχές ως υποστηρικτές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Για την ίδια ομάδα υπήρχαν υποψίες ότι σχεδίαζε τρομοκρατικά χτυπήματα μέσα στην Αυστραλία, προσπαθούσε να συλλέξει όπλα και προσπαθούσε να στρατολογήσει εφήβους για να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα