Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστριακή υπουργός: Να συνεργαστούν οι μυστικές υπηρεσίες της Ε.Ε.

Αυστριακή υπουργός: Να συνεργαστούν οι μυστικές υπηρεσίες της  Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πρόσφυγες,

Καλύτερη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της ΕΕ ζήτησε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ Λάιντερ, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, η κ. Λάιτνερ ανέφερε ότι από τις διαφορετικές επιλογές που υπάρχουν, θα μπορούσε, είτε να δημιουργηθεί ένας ειδικός θεσμός, είτε η πλατφόρμα να συνδεθεί με ένα εθνικό κράτος, χωρίς ωστόσο και να μπορεί να αποσαφηνίσει πώς θα λειτουργεί αυτή η πλατφόρμα.

Η Λάιτνερ χαρακτήρισε δυσάρεστο το γεγονός, ότι έως τώρα δεν λειτουργεί ανάλογα η συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και ανέφερε ως παράδειγμα πως στην λεγόμενη «τράπεζα δεδομένων για τζιχαντιστές», έχουν παράσχει πληροφορίες, ουσιαστικά μόνον πέντε χώρες.

Κατά την άποψή της, στην Αυστρία, η συνεργασία ανάμεσα στις αρχές και στη μυστική υπηρεσία λειτουργεί άψογα και ούτως ή άλλως βρίσκονται σε καλό δρόμο τα μέτρα που ελήφθησαν τον περασμένο χρόνο, όπως ο νόμος προστασίας του κράτους, ο νόμος ελέγχων των συνόρων και ο «νόμος περί συμβόλων», ενώ μέσα στη φετινή χρονιά πρόκειται να γίνουν προσλήψεις 1.500 επιπλέον αστυνομικών και να ακολουθήσουν οι προσλήψεις άλλων 2.000 μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σκεπτική εμφανίστηκε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών απέναντι σε προτάσεις για την μεταφορά των ελέγχων ασφαλείας στα αεροδρόμια στους χώρους πριν από τις πύλες τους, ενώ η ίδια υποστηρίζει πως πρέπει να γίνει συζήτηση επάνω σε αυτό το θέμα, όπως και για εκείνο της πλατφόρμας των μυστικών υπηρεσιών, κατά το επόμενο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα