Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νταβούτογλου “τα ρίχνει” στη Δύση για τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Ο Νταβούτογλου “τα ρίχνει” στη Δύση για τα τρομοκρατικά χτυπήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αχμέτ Νταβούτογλου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Tούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου απέδωσε την έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Τουρκία και Ευρώπη στις λάθος πολιτικές της Δύσης στο συριακό ζήτημα.

Ειδικότερα, μιλώντας σε στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο κ. Νταβούτγολου σημείωσε:«Δυστυχώς, η λάθος πολιτική της Δύσης και της διεθνούς κοινότητας γενικότερα στη Συρία βρίσκεται πίσω από τις δειλές επιθέσεις σε Τουρκία και Ευρώπη. Είναι ώρα για την Ευρώπη να προχωρήσει σε μία πολύ σοβαρή αλλαγή πολιτικής».

Όπως προειδοποίησε μάλιστα ο τούρκος πρωθυπουργός, εάν η Ευρώπη δεν καταπολεμήσει την τρομοκρατία σε συνεργασία με την Τουρκία, τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK και το κόμμα PYD των Κούρδων στη Συρία σε συνεργασία με το ISIS θα συνεχίσουν να επιτίθενται στηN Ευρώπη και την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα έχει κατ’επανάληψη ασκήσει κριτική στη Δύση κατηγορώντας την ότι βοηθά το PYD στη μάχη κατά του ΙSIS στη Συρία αλλά και ότι δεν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσει τις δραστηριότητες του PKK σε ευρωπαϊκές χώρες.

Από τα βέλη του τούρκου πρωθυπουργού δεν ξέφυγαν ωστόσο ούτε οι «διανοούμενοι της Δύσης» οι οποίοι ενώ επαινούν τώρα την Ευρώπη για την αλληλεγγύη της προς το Βέλγιο μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, δεν εξέφρασαν -όπως είπε ο Νταβούτογλου- τα ίδια αισθήματα για τον τουρκικό λαό την επαύριο των επιθέσεων στην Άγκυρα.

Σχετικά άρθρα