Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βέλγος εισαγγελέας: Η μεγαλύτερη βόμβα δεν εξερράγη – Την είχε ο καταζητούμενος Λαχράουι

Βέλγος εισαγγελέας: Η μεγαλύτερη βόμβα δεν εξερράγη – Την είχε ο καταζητούμενος Λαχράουι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βέλγιο, Βρυξέλλες, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Το Βέλγιο μπορεί να θρηνεί και δικαίως για τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το σταθμό του μετρό στο Μάλμπεκ ωστόσο το αιματοκύλισμα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο.

Όπως αποκάλυψε ο Βέλγος εισαγγελέας στην επίσημη ενημέρωση που έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοινώνοντας ότι ο μεγαλύτερος εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη. Το συγκεκριμένο μηχανισμό μετέφερε ο Ναζίμ Λαχράουι, ο οποίος τελικά δεν τον πυροδότησε άγνωστο γιατί.
Ο Βέλγος δικαστικός λειτουργός επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Λαχράουι δεν είναι το πρόσωπο που συνελήφθη στην επιχείρηση της αστυνομίας στο Άντερλεχτ, πληροφορία που μετέδωσαν και στη συνέχεια απέσυραν βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του εισαγγελέα οι βελγικές αρχές εκτιμούν ότι έχουν διαφύγει «αρκετά άτομα» που συνδέονται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Ακόμη δήλωσε πως δύο ύποπτοι συνελήφθησαν, ένας αφέθηκε ελεύθερος και ένας ανακρίνεται για τη σχέση του με τις επιθέσεις.

Στις έρευνες στο σπίτι των δραστών των επιθέσεων των αδελφών ελ Μπακράουι βρέθηκαν 15 κιλά ΤΝΤ ενώ οι βελγικές αστυνομικές Αρχές εντόπισαν ένα ηχητικό μήνυμα μίσους. Όπως αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές ανέκτησαν το ηχητικό μήνυμα από τον υπολογιστή που βρήκαν στο διαμέρισμα στην περιοχή Φόρεστ των Βρυξελλών. Σε αυτό φέρονται να μιλούν οι Χαλίντ και Μπραχίμ ελ Μπακράουι και αναφερόμενοι στις επιθέσεις που σχεδίαζαν να λένε ότι θα τις διαπράξουν ως εκδίκηση για τη σύλληψη προ ημερών του εγκεφάλου των χτυπημάτων στο Παρίσι Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Ακόμη σε κείμενο που βρέθηκε στον υπολογιστή του, o Ιμπραήμ Λακραουί έγραφε: «Δε θέλω να καταλήξω στο ίδιο κελί με τον Σαλάχ (Αμπντεσλάμ). Δεν ξέρω τι να κάνω, δεν είμαι πια σίγουρος».

Σχετικά άρθρα