Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας καταδίκασαν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Οι Κούρδοι της Συρίας καταδίκασαν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέλγιο, Βρυξέλλες, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Με ανακοίνωσή τους “προς την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη”, οι Κούρδοι σοσιαλιστές του PYD της Συρίας καταδίκασαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και υπογράμμισαν ότι “η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των δυνάμεων που τις υποστηρίζουν οικονομικά και στρατιωτικά πρέπει να γίνει σε πολλαπλά επίπεδα: οικονομικά, πολιτικά, ιδεολογικά και στρατιωτικά”.

Οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την τρομοκρατία οικονομικά και στρατιωτικά δεν είναι άλλες από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Δεν τους αναφέρουν οι Κούρδοι στην ανακοίνωσή τους, αλλά αυτούς εννοούν.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Στις 22/03/2016, η πόλη των Βρυξελλών δέχθηκε αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις, που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και οδήγησαν στον τραυματισμό εκατοντάδων ακόμη αθώων πολιτών, που πήγαιναν στις δουλειές τους.

Αυτό δείχνει ότι ο σκοπός πίσω από αυτές τις επιθέσεις δεν ήταν μόνο η δολοφονία πολιτών, αλλά και η πρόκληση φόβου στο ευρύ κοινό.

Η τρομοκρατία στοχεύει πάντα ό,τι όμορφο στη ζωή, αφού στοχεύει τον ίδιο τον πολιτισμό που η κοινωνία έχτισε μέσα στην πάροδο χιλιάδων ετών.

Αυτό είναι εμφανές στο Αφγανιστάν, τη Νινευή, την Παλμύρα και την κατεστραμμένη πόλη του Κόμπανι.

Η νοοτροπία του σαλαφιστικού τζιχαντισμού έχει γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός της ανθρωπότητας και του πολιτισμού της.

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας απαιτεί μια κοινή διεθνή προσπάθεια, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, χωρίς την οποία αυτή η αρρώστια θα γίνει ανίατη.

Εμείς, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) έχουμε υποφέρει από τα εγκλήματα και τις δράσεις αυτής της νοοτροπίας.

Ο κουρδικός λαός στη Ροζάβα (Συριακό Κουρδιστάν) κατόρθωσε να την νικήσει χάρη στις στρατιωτικές μας μονάδες -τις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας και τις Γυναικείες Μονάδες Προστασίας.

Παρά τις σπουδαίες νίκες μας, όμως, ο πόλεμος συνεχίζεται.

Πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των δυνάμεων που τις υποστηρίζουν οικονομικά και στρατιωτικά πρέπει να γίνει σε πολλαπλά επίπεδα: οικονομικά, πολιτικά, ιδεολογικά και στρατιωτικά.

Εμείς, η Ευρωπαϊκή Πτέρυγα του PYD, θέλουμε να καταδικάσουμε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις και να εκφράσουμε τη θλίψη μας για την απώλεια τόσων ζωών στις Βρυξέλλες.

Στέλνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και το λαό του Βελγίου και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Εκφράζουμε, επίσης, την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε στενά με τις αρχές στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που έχει επηρεάσει τις ζωές τόσων ανθρώπων σε Ευρώπη και Ασία.

Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης – Ευρωπαϊκή Πτέρυγα

Σχετικά άρθρα