Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 6 πολίτες στη Μανμπίτζ της Συρίας

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 6 πολίτες στη Μανμπίτζ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μανμπίτζ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές μέλη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν την Τρίτη 6 πολίτες στην πόλη Μανμπίτζ, της βορειοδυτικής Συρίας στην επαρχία του Χαλεπιού, τους οποίους έκριναν ένοχους για διάφορες κατηγορίες.

Οι έξι άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο ως ένοχοι “αποστασίας”, “αντιπολίτευσης” και “κατασκοπίας”.

“Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τέσσερις πολίτες στον οδικό κόμβο της Ντάλα, δυτικά της Μανμπίτζ, τους τρεις επειδή παραβίασαν τους κανόνες της οργάνωσης και τον τέταρτο επειδή κατασκόπευε για λογαριασμό των Κούρδων ανταρτών του YPG”, είπε ένας τοπικός μιντιακός ακτιβιστής μιλώντας στο ARA News.

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε επίσης τους Αμπντούλ Αλ Ασμάρ, 28 ετών, και τον Ιμάντ Αλ Σεΐχ, 47 ετών, από το χωριό του Τζεμπ Χασάν Αγά κοντά στη Μανμπίτζ, κατηγορούμενος για “αποστασία”.

Παράλληλα, το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να εκκενώνει τις οικογένειες των τζιχαντιστών από τη Μανμπίτζ και τις μετέφερε στις πόλεις Ράκα και Μασκάνα.

Οι οικογένειες των τζιχαντιστών απομακρύνονται από τη Μανμπίτζ επειδή οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με κορμό τους Κούρδους του YPG, προωθούνται προς την πόλη και οι τζιχαντιστές φοβούνται για τις ζωές των δικών τους.

Σχετικά άρθρα