Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με ασετόν (TATP) οι βόμβες των τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες

Με ασετόν (TATP) οι βόμβες των τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βέλγιο, Βίντεο, Βομβιστική Επίθεση, Βρυξέλλες, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Οι βόμβες που εξερράγησαν στις Βρυξέλλες, στις επιθέσεις της Τρίτης στο αεροδρόμιο και στο Μετρό, περιείχαν το εκρηκτικό TATP, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το χτύπημα έγινε από το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως γράφει η βελγική εφημερίδα De Standaard, οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν το Acetone peroxide (TATP), άσετον περοξάιντ, ως εκρηκτικό στις βόμβες τους.

Το TATP χρησιμοποιήθηκε ως εκρηκτικό από τους τζιχαντιστές και στην πολλαπλή επίθεση της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, όπως και σε άλλα χτυπήματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η χρήση του TATP σημαίνει ότι ο κατασκευαστής της βόμβας είναι υψηλής εξειδίκευσης, υποστήριξε ο Πίτερ Μπέργκεν, διευθυντής του προγράμματος σπουδών Εθνικών Ασφαλειών στο ίδρυμα New America, σε πρόσφατες δηλώσεις του στους New York Times.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές οι νεκροί έχουν φτάσει στους 34 και περισσότεροι από 200 είναι οι τραυματίες και από τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Στο YouTube υπάρχει βίντεο, ως μάθημα… χημείας, που δίνει οδηγίες πώς να κατασκευαστεί βόμβα από ασετόν περοξάιντ.

Να σημειώσουμε ότι είναι ένα από τα πολλά βίντεο που δίνουν συμβουλές:

Σχετικά άρθρα