Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ναζί παίζουν “μπάλα σε άδειο τέρμα” στην Ευρώπη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρώπη, Ναζί, Νεοναζί, Οικονομική Κρίση, Ουκρανία, Ρατσισμός, Φασισμός,

Πριν από λίγα χρόνοι οι ναζί κρύβονταν σε “κλειστούς” κύκλους για να μην τους πάρουν με τις πέτρες ως “νούμερα”. Μετά την οικονομική και προσφυγική κρίση έχουν αλώσει μεγάλο αριθμό των απανταχού πληττόμενων από την κρίση και πλέον δεν κρύβονται. Χτυπούν ανοιχτά όπου βρουν. Το νέο περιστατικό συνέβη στην πόλη Λβιβ στη Δυτική Ουκρανία και συγκεκριμένα έξω από ξενοδοχείο στο οποίο είχε κανονιστεί η συγκέντρωση με την ονομασία «Φεστιβάλ ισότητας».

Λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση, άρχισαν να μαζεύονται μέλη ναζιστικής νεολαίας με καλυμμένα πρόσωπα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να κυκλώσουν το ξενοδοχείο. «Είμαστε αποκλεισμένοι στο ξενοδοχείο. Η αστυνομία αρνείται να δράσει γιατί θεωρεί πως αυτό που γίνεται είναι απλά μια συνάντηση φίλων», έγραψε στο facebook  οργανώτρια της συγκέντρωσης Ολένα Σεβτσένκο.

Στη συνέχεια ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο, υπό τον φόβο επεισοδίων. Το «φεστιβάλ ισότητας» ακυρώθηκε και όταν οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να μπουν στα λεωφορεία, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από τους ναζί, οι οποίοι φώναζαν «σκοτώστε, σκοτώστε, σκοτώστε».

Ακολούθως υπήρξε συμπλοκή τους με την αστυνομία και ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε. Αρχικά απωθήθηκαν, αλλά στη συνέχεια ανασυντάχθηκαν σε κοντινή πλατεία και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για τη νεολαία του Χίτλερ και τα SS. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έγιναν συλλήψεις από την αστυνομία

Η Σεβτσένκο δήλωσε πως αυτή η επίθεση δεν πρόκειται να τους πτοήσει, ενώ επισήμανε ότι είναι ανάγκη να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και την ισότητα των ανθρώπων. Μπορεί σήμερα να κυνήγησαν εμάς, αλλά αύριο θα κυνηγήσουν άλλους, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για τον θα θεωρηθεί “ανώμαλος”. Πρέπει να υψώσουμε ανάστημα απέναντι σε αυτή την καταστροφή».

Σχετικά άρθρα