Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπρετ ΜακΓκούργκ: Το Ισλαμικό Κράτος ξεμένει από χρήματα και καταρρέει

Μπρετ ΜακΓκούργκ: Το Ισλαμικό Κράτος ξεμένει από χρήματα και καταρρέει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαθρεμπόριο Καυσίμων, Μπρετ ΜακΓκούργκ, Πετρέλαιο, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ξεμένει από χρήματα, εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών που έχουν πλήξει τις πηγές εσόδων της οργάνωσης, όπως πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και τράπεζες.

Ο Μπρετ ΜακΓκούργκ (Brett McGurk), ειδικός προεδρικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Διεθνή Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, μιλώντας στο CBS News είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού έπληξαν το Ισλαμικό Κράτος τόσο στρατιωτικά όσο και οικονομικά.

Επιβεβαίωσε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση υποφέρει από έλλειψη χρημάτων, για αυτό και το Ισλαμικό Κράτος “έκοψε τους μισθούς των τζιχαντιστών του σχεδόν στη μέση”, για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Βεβαίως αυτό δεν αποτελεί είδηση, το γνωρίζουμε εδώ και κάποιους μήνες.

“Λοιπόν, δεν μπορούν να πληρώσουν τους τζιχαντιστές τους, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, δεν μπορούν να κινηθούν στο πεδίο της μάχης όπως παλιά και δεν μπορούν να κρατήσουν εδάφη”, πρόσθεσε ο ΜακΓκούργκ.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε περικοπές αφού “σάλταρε” ο Πούτιν και βομβάρδισε τα τουρκικά φορτηγά που μετέφεραν το τζιχαντιστικό πετρέλαιο στην Τουρκία.

Πράγματι, καταστρέφοντας οι Ρώσοι εκατοντάδες τουρκικά βυτιοφόρα, κατάφεραν να σταματήσουν σε μεγάλο βαθμό το λαθρεμπόριο πετρελαίου που διεξήγαγε το Ισλαμικό Κράτος με την Τουρκία και συγκεκριμένα με την οικογένεια Ερντογάν.

Οι Αμερικανοί το μόνο βεβαιωμένο οικονομικό χτύπημα που έκαναν ήταν όταν βομβάρδισαν μια τράπεζα στη Μοσούλη, στην οποία το Ισλαμικό Κράτος κρατούσε τα χρήματά του.

Η τράπεζα καταστράφηκε ολοσχερώς και τα χαρτονομίσματα έγιναν στάχτη.

Το καίριο όμως οικονομικό χτύπημα στην οργάνωση, αυτό που τη γονάτισε, δηλαδή στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, το έκανε η Ρωσία.

Αυτό που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στις ΗΠΑ είναι ότι εξολοθρεύουν τον έναν πίσω από τον άλλο τους ηγέτες της οργάνωσης. Αυτό το κάνουν και με χειρουργική ακρίβεια.

Αλλά εάν δεν έκαιγε ο Πούτιν τα τουρκικά βυτιοφόρα, μαζί με τους οδηγούς που ήταν στα τιμόνια τους, είναι αμφίβολο εάν το Ισλαμικό Κράτος θα αντιμετώπιζε σήμερα οικονομικό πρόβλημα.

Σχετικά άρθρα