Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στις κυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στις κυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαττάκεια (Λαοδίκεια), Ντέιρ αλ Ζουρ, Παλμύρα, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι, Χάμα (Επιφάνεια), Χομς (Έμεσα),

Μονάδες του στρατού της Συρίας απέκρουσαν την Κυριακή μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στα χωριά Καφρ Σαγκχίρ και Μπαμπίνς στη βόρεια ύπαιθρο της επαρχίας του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν πηγές από το μέτωπο, οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τους συμμάχους τους, συγκρούστηκαν με τους τζιχαντιστές στα δύο χωριά μην επιτρέποντας στην επίθεση των τρομοκρατών να στεφθεί με επιτυχία.

Πολλοί τζιχαντιστές σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή, όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν κάποια νίκη.

Αργότερα, η πολεμική αεροπορία της Συρίας κατέστρεψε θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όπως και οπλοστάσια των τζιχαντιστών, στη Ντέιρ Χαφίρ και στη Μασκάνα στα ανατολικά της επαρχίας του Χαλεπιού, περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ και συγκεκριμένα στα περίχωρα της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, σημειώθηκαν μάχες με το Ισλαμικό Κράτος γύρω από το αεροδρόμιο, που το ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλοί τζιχαντιστές.

Οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας μπροστά στο (πριν το πόλεμο) πεντάστερο ξενοδοχείο Φουράτ Αλ Σαμ (Furat Al-Sham), στη Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην περιοχή Αλ Μπογκχεΐλια. Οι δυνάμεις του στρατού απέκρουσαν και αυτή την επίθεση σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς από τους επιτιθέμενους τζιχαντιστές.

xenodoxeio_deir Το ξενοδοχείο Φουράτ Αλ Σαμ, πέντε αστέρων, πάνω στον Ευφράτη ποταμό, λίγο πριν τον πόλεμο. Τώρα είναι κάστρο.

Στην επαρχία Λαττάκεια, στα παράλια της Μεσογείου, οι κυβερνητικές δυνάμεις σε συνεργασία με λαϊκές πολιτοφυλακές, συγκρούστηκαν με ένοπλες ομάδες τρομοκρατικών οργανώσεων, προφανώς της Αλ Κάιντα και του FSA, που προσπάθησαν να εισέλθουν στο χωριό Αλ Σαουάντα στα βόρεια της επαρχίας.

Στη συνέχεια άνδρες του μηχανικού εξουδετέρωσαν τις νάρκες που είχαν “φυτέψει” οι τζιχαντιστές στα περίχωρα του χωριού.

Πολλοί τζιχαντιστές, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μετά από αεροπορικές επιδρομές στα βορειοανατολικά της επαρχίας της Ράκα στην κεντρική Συρία.

Τις τελευταίες 24 ώρες η πολεμική αεροπορία της Συρίας εξαπέλυσε πολλές αεροπορικές επιδρομές χτυπώντας θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Ράκα.

Από τις αεροπορικές επιδρομές σκοτώθηκε και ο τζιχαντιστής “Βαλής της Ράκα”, που ονομαζόταν Αλί Μουσά Αλ Σαγουάχ.

Ακόμα ένας οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο Αμπού Φαράχ, που ήταν υπεύθυνος για τα μπλόκα – σημεία ελέγχου, σκοτώθηκε στη Ράκα.

Και στην επαρχία της Χομς η πολεμική αεροπορία της Συρίας βομβάρδισε θέσεις των τζιχαντιστών στην ύπαιθρο.

Συγκεκριμένα, χτυπήθηκαν στρατηγικά σημεία της οργάνωσης στην πόλη Καρυαταΐν.

Συνεχίστηκαν αμείωτες την Κυριακή οι αεροπορικές επιδρομές και στην περιοχή γύρω από την Παλμύρα, που κατέχεται από το Ισλαμικό Κράτος και πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Τέλος, και στην επαρχία της Χάμα, η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις τόσο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος όσο και του Μετώπου Αλ Νούσρα, που είναι το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Σχετικά άρθρα