Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άσαντ, Τούρκοι, ισλαμιστές, όλοι ενάντια στους Κούρδους

Άσαντ, Τούρκοι, ισλαμιστές, όλοι ενάντια στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι, Χασάκα,

Αραβικές φυλές που πρόσκεινται στη “μετριοπαθή” και τουρκόφιλη ένοπλη ισλαμιστική αντιπολίτευση της Συρίας, όπως και ομάδες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Άσαντ, καταδίκασαν την ανακήρυξη της κουρδικής ομοσπονδιακής επικράτειας στη βόρεια Συρία, στην περιοχή της Ροζάβα.

Οι αρχηγοί και οι πρεσβύτεροι των αραβικών φυλών από τις επαρχίες του Χαλεπιού, της Ντέιρ Αλ Ζουρ, της Χασάκα και της Ράκα, καθοδηγούμενοι από τον ταξίαρχο του τουρκόφιλου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), καταδίκασαν το ομοσπονδιακό σύστημα που προωθούν οι Κούρδοι και δήλωσαν ότι θα εξαλείψουν τις κουρδικές δυνάμεις από την περιοχή.

Οι συγκεκριμένοι, που είναι μισθοφόροι της Τουρκίας, δεν τους έπιασε ξαφνικά κάποιος “πόνος” για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, διότι εάν αγαπούσαν τη χώρα τους δεν θα την κατέστρεφαν επί 6 χρόνια, ούτε θα δέχονταν να γίνουν μισθοφόροι των Τούρκων.

Η Τουρκία είναι που δεν θέλει με τίποτα κουρδική κρατική οντότητα, οποιασδήποτε μορφής, στη βόρεια Συρία και έβαλε τα “σκυλιά” της να “γαβγίζουν”.

Από την άλλη πλευρά και οι φιλοκυβερνητικές ομάδες στη βόρεια Συρία καταδίκασαν την ανακήρυξη ομόσπονδης ημιαυτόνομης επικράτειας από τους Κούρδους, κατηγορώντας τους ότι υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

“Η Τουρκία επιθυμεί να διαβρώσει τις πολυεθνικές δομές της αυτοδιοίκησης της Ροζάβα. Συγκροτώντας μια συμμαχία αραβικών φυλών σκοπεύει να προκαλέσει πόλεμο εντός της Ροζάβα, ώστε να εμποδίσει να εξελιχθεί το εγχείρημα σε μια σταθερή διακυβέρνηση”, δήλωσε στο ARA News ο Νίκολας Α. Χεράς, ερευνητής σε θέματα Μέσης Ανατολής στο Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια.

“Η Τουρκία επίσης προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα στους Αμερικανούς, οι οποίοι εργάζονται ώστε να ενταχθούν οι αραβικές φυλές υπό την ομπρέλα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ότι οι προσπάθειές τους είναι μάταιες επειδή η Τουρκία έχει ισχυρή επιρροή μεταξύ των αρχηγών των φυλών”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι αραβικές φυλές της Συρίας είναι μια σημαντική “πηγή” άντλησης ανδρών για τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.

“Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, η κυβέρνηση Άσαντ αλλά και οι χώρες που υποστηρίζουν την ισλαμιστική αντιπολίτευση, όπως η Τουρκία, βρίσκονται διαρκώς στη διαδικασία να προσεταιριστούν τις αραβικές φυλές” για να εντάξουν στις δυνάμεις τους τα μέλη τους.

Σχολιάζοντας ένας Κούρδος αξιωματούχος στο ARA News διαπίστωσε: “Το καθεστώς και η αντιπολίτευση διαφωνούν σε όλα, εκτός από την ομοσπονδιοποίηση. Καθεστώς και αντιπολίτευση έχουν μια σοβινιστική αραβική ταυτότητα. Εμείς όμως πολεμάμε για μια δημοκρατική Συρία”.

Σχετικά άρθρα