Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – Προέλαση του στρατού

Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – Προέλαση του στρατού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας σημείωσαν νέα πρόοδο σε εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Μιλώντας στο ARA News ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ, Αχμέντ Ραμαντάν, επιβεβαίωσε ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν το Σάββατο πολλά εδάφη από το Ισλαμικό Κράτος και μάλιστα δίχως να σημειωθούν μάχες.

“Ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του αυτές τις περιοχές δίχως να χρειαστεί αεροπορική υποστήριξη”, είπε και πρόσθεσε ότι “οι μονάδες του μηχανικού του συριακού στρατού έχουν αρχίσει να απομακρύνουν τις νάρκες που είχε στρώσει το Ισλαμικό Κράτος στα νότια περίχωρα της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ”.

Η προέλαση των κυβερνητικών έγινε προς τον διεθνή αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την επαρχία και προς την πετρελαιοπηγή Ταΐμ.

Το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη ανδρών.

Οι εύστοχες αεροπορικές επιδρομές έχουν αποδεκατίσει τις γραμμές των τζιχαντιστών, ενώ από τα βόρεια της επαρχίας η τρομοκρατική οργάνωση “πιέζεται” από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και τους Άραβες συμμάχους τους, που από κοινού έχουν συστήσει τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Να σημειώσουμε εδώ ότι η πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και την πολιορκεί εδώ και μήνες το Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος ξεμένει από τζιχαντιστές – Μεγάλες απώλειες

Σχετικά άρθρα