Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί σκότωσαν “στρατηγό” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Οι Αμερικανοί σκότωσαν “στρατηγό” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Ο επικεφαλής οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χασάκα (ανατολική Συρία) και πολλοί τζιχαντιστές που ήταν μαζί του σκοτώθηκαν την Παρασκευή από αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ.

Ο Αμπού Ντιάλα Αλ Χόμσι (Abu Diala al Homsi), επικεφαλής όλων των δυνάμεων της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Χασάκα, είναι ο οπλαρχηγός που σκοτώθηκε.

Μιλώντας στο ARA News ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής Άχμεντ Ραμαντάν δήλωσε ότι τα πολεμικά αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού χτύπησαν δύο οχήματα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στα νότια της επαρχίας Χασάκα, σκοτώνοντας τον Αλ Χόμσι και ακόμα 16 τζιχαντιστές.

Τα δύο οχήματα των τρομοκρατών κινούνταν προς ένα σημείο ελέγχου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

“Συνολικά 17 τζιχαντιστές που μεταφέρονταν από τα ανατολικά προάστια της Ντέιρ Αλ Ζουρ προς τα βόρεια, σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή. Ανάμεσά τους ήταν και ο Αλ Χόμσι”, είπε ο Ραμαντάν, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν κατάγονταν από την περιοχή της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Από τις αρχές του Μαρτίου το Ισλαμικό Κράτος έχει κινητοποιήσει δεκάδες τζιχαντιστές του, κυρίως μέλη της “ασφάλειας” της οργάνωσης, και τους έχει στείλει στα βόρεια της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, την οποία πολιορκεί το Ισλαμικό Κράτος, για να ανακόψουν την προέλαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κουρδοαραβικής συμμαχίας.

Τους τελευταίους μήνες οι Αμερικανοί έχουν βάλει “σημάδι” και σκοτώνουν, συνήθως με αεροπορικές επιδρομές, τους ηγέτες και οπλαρχηγούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στο Ιράκ.

Δεκάδες αρχηγοί των τζιχαντιστών έχουν σκοτωθεί, σε μια προσπάθεια των Αμερικανών να αφήσουν την οργάνωση ακέφαλη.

Σχετικά άρθρα