Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εμπνευσμένος” από το ISIS ο 18χρονος τζιχαντιστής φοιτητής στην Καλιφόρνια

“Εμπνευσμένος” από το ISIS ο 18χρονος τζιχαντιστής φοιτητής στην Καλιφόρνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καλιφόρνια, Τζιχαντιστές, Φοιτητές,

Ο 18χρονος φοιτητής σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους τον Νοέμβριο του 2015 στην Καλιφόρνια, λέγεται σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία ότι είχε “εμπνευστεί” από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Φασιάλ Μοχάμαντ (Fasial Mohammad), 18 ετών, ριζοσπαστικοποιήθηκε από μόνος του δίχως να έχει επαφές με τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές. Ήταν δηλαδή ένας “μοναχόλυκος”.

Ο Μοχάμαντ, για να θυμηθούμε το περιστατικό, εισέβαλε σε μια αίθουσα διδασκαλίας και μαχαίρωσε δύο φοιτητές, ενώ στη συνέχεια μαχαίρωσε έναν εργάτη οικοδομής που προσπάθησε να επέμβει.

Στη συνέχεια έφυγε τρέχοντας από το κτίριο και μαχαίρωσε εκεί έξω έναν ακόμα άνθρωπο, έναν υπάλληλο που καθόταν σε ένα παγκάκι.

Ο 18χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού και έτσι σταμάτησε να μαχαιρώνει ανθρώπους.

Ο Μοχάμαντ ήταν πρωτοετής φοιτητής από τη Σάντα Κλάρα.

Σύμφωνα με το FBI επισκεπτόταν συχνά ιστοσελίδες που σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Ο 18χρονος μοναχόλυκος μαχαιροβγάλτης όταν διέπραξε τις επιθέσεις φορούσε ένα σακίδιο πλάτης, μέσα στο οποίο οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα δισέλιδο χειρόγραφο “μανιφέστο”, στο οποίο ανέφερε και το σχέδιό του.

Είχε κατά νου να κάνει ένα ψεύτικο τηλεφώνημα στην Αστυνομία, στη συνέχεια να παγιδεύσει τους αστυνομικούς που θα ανταποκρίνονταν και θα έφταναν στο σημείο όπου θα τους είχε καλέσει και με την απειλή κυνηγετικού μαχαιριού θα τους έπαιρνε τα όπλα.

Στη συνέχεια είχε σκοπό να πυροβολήσει συγκεκριμένους συμφοιτητές του.

Στο σακίδιό του βρέθηκε και μια σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σε φωτοτυπία, και μια λίστα των αντικειμένων που θα χρειαζόταν για την επίθεση.

Ο συνήγορος Ντάνιελ Μέιφιλντ, που εκπροσωπεί τους συγγενείς του Μοχάμαντ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η οικογένεια παραμένει στο σκοτάδι σχετικά με τα αίτια που ώθησαν τον νεαρό φοιτητή να διαπράξει τις επιθέσεις μόλις μερικές ημέρες μετά τα γενέθλιά του.

“Δεν είναι αυτός ο Φαϊσάλ που ήξερε η οικογένειά του και τον αγαπούσε και τον έστειλε στο Πανεπιστήμιο”, είπε ο συνήγορος.

Είναι σύνηθες συγγενείς τζιχαντιστών να δηλώνουν έκπληκτοι μετά τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων.

Σχετικά άρθρα