Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κουβέιτ απελαύνει 1.000 Λιβανέζους και Σύρους μέλη ή φίλους της Χεζμπολάχ

Το Κουβέιτ απελαύνει 1.000 Λιβανέζους και Σύρους μέλη ή φίλους της Χεζμπολάχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουβέιτ, Λίβανος, Μπαχρέιν, Περσικός Κόλπος, Σιίτες, Χεζμπολάχ,

Το Κουβέιτ αναμένεται να απελάσει 1.000 Λιβανέζους και Σύρους που βρίσκονται στο έδαφός του ως υπόπτους για διασυνδέσεις με τη σιιτική λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Είχε προηγηθεί το Μπαχρέιν, πριν μερικές ημέρες, που αποφάσισε πρώτο να απελάσει όσους Λιβανέζους και Σύρους ζουν στην επικράτειά του που σχετίζονται με τη Χεζμπολάχ.

Οι απελάσεις αυτές αποτελούν ακόμα μια κλιμάκωση μεταξύ του Λιβάνου και των αραβικών χωρών του Περσικού Κόλπου.

Η ημερήσια εφημερίδα του Κουβέιτ, Al-Qabas, γράφει την Παρασκευή ότι σύμφωνα με πληροφορίες της από αξιωματούχο της κουβεϊτιανής ασφάλειας, οι υπό απέλαση Λιβανέζοι και Σύροι υπήκοοι έλαβαν ήδη τα ειδοποιητήριά τους και έχουν ένα μήνα διορία για να φύγουν από τη χώρα.

Ωστόσο, άλλοι που έχουν κατηγοριοποιηθεί ως “επικίνδυνοι” θα απελαθούν άμεσα, γράφει η εφημερίδα.

Την Πέμπτη οι Αρχές του Κουβέιτ αναβάθμισαν τα μέτρα ασφαλείας στο κρατίδιο και σύνταξαν λίστες επιχειρηματιών και ανθρώπων των μίντια που είναι ύποπτοι για διασυνδέσεις με τη Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, το Συμβούλιο Συνεργασίας των 6 αραβικών χωρών του Περσικού Κόλπου, στο οποίο ανήκει και το Κουβέιτ, συμπεριέλαβε τη Χεζμπολάχ στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε την απέλαση Λιβανέζων πολιτών που κατηγορήθηκαν ως μέλη ή ως υποστηρικτές της Χεζμπολάχ.

Σχετικά άρθρα