Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανική βόμβα έκανε “σκόνη” τον τζιχαντιστή κυβερνήτη της Μοσούλης

Αμερικανική βόμβα έκανε “σκόνη” τον τζιχαντιστή κυβερνήτη της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Ο ορισμένος από το Ισλαμικό Κράτος τζιχαντιστής κυβερνήτης της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, σκοτώθηκε την Πέμπτη από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ARA News.

“Ο Αλιάν Νατίκ Μαμπρούς (Alian Natiq Mabroush), που είχε τοποθετηθεί από το Ισλαμικό Κράτος κυβερνήτης της Μοσούλης, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού στο συγκρότημα Φαρούκ στη Μοσούλη”, είπε μια τοπική πηγή, που βρίσκεται κοντά στο Ισλαμικό Κράτος, μιλώντας στο ARA News.

Μαζί με τον Μαμπρούς σκοτώθηκαν ακόμα 10 ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

“Οι τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές της Πέμπτης είχαν στενές σχέσεις με τον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι”, είπε η ίδια πηγή.

Πηγές που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος μετέδωσαν ότι τα αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού βομβάρδισαν και τα γραφεία Τύπου και προπαγάνδας της οργάνωσης στην πόλη.

Πολλοί “δημοσιογράφοι” μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν από τα θανατηφόρα χτυπήματα των αμερικανικών αεροσκαφών, σύμφωνα με το “πρακτορείο ειδήσεων” Αμακ που έχουν συστήσει οι τρομοκράτες.

Τα γραφεία Τύπου της οργάνωσης που βομβαρδίστηκαν βρίσκονταν στις συνοικίες Αλ Μπακρ, Αζ Ζουχούρ, Αρ Ρισάλα, Μπαμπ Ατ Τουμπ και Αλ Νταγουάσα της Μοσούλης.

Από τα συγκεκριμένα γραφεία Τύπου η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος διεξήγαγε τον “διαδικτυακό” της πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας φωτογραφίες, βίντεο, σχόλια κ.ο.κ.

Η Μοσούλη, πρωτεύουσα της επαρχίας Νινευή στο βορειοδυτικό Ιράκ, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μεσοποταμίας.

Καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014 δίχως να πέσει ούτε μια σφαίρα.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, από έκθεση του ιρακινού κοινοβουλίου, πέμπτη φάλαγγα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δρούσε μέσα στη Μοσούλη παρέδωσε την πόλη στους τζιχαντιστές που εισέβαλαν από τη Συρία.

Η Μοσούλη, μια πόλη 2.000.000 κατοίκων πριν την κατάληψή της, είναι η “πρωτεύουσα” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Στα περίχωρα της Μοσούλης συγκεντρώνονται ιρακινά και κουρδικά στρατεύματα, τα οποία προετοιμάζονται για την επιχείριση απελευθέρωσής της από το Ισλαμικό Κράτος.

Τους τελευταίους μήνες οι Αμερικανοί διεξάγουν στοχευμένα αεροπορικά χτυπήματα και “καθαρίζουν” τον έναν πίσω από τον άλλο τους ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές υποψιάζονται ότι ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών και κατασκόπων πίσω από τις γραμμές τους δίνει τις πληροφορίες στους Αμερικανούς και τους Ιρακινούς, για αυτό και συνεχώς εξαπολύουν επιδρομές για τη σύλληψη “συνεργατών” και “κατασκόπων” του εχθρού.

Δεκάδες διαδικτυακοί – μιντιακοί ακτιβιστές και δημοσιογράφοι έχουν εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος κατηγορούμενοι ως κατάσκοποι.

Σχετικά άρθρα