Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκυλίτσα ναυαγός διασώθηκε μετά από πέντε εβδομάδες σε νησί

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ναυάγια, Σαν Ντιέγκο, Σκύλος,

Μια σκυλίτσα ενός έτους, η οποία είχε χαθεί στη θάλασσα εδώ και πέντε εβδομάδες, σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού και ενώ όλοι πίστευαν ότι ήταν είχε χάσει τη ζωή της.

Η Λούνα, γερμανικός ποιμενικός, είχε πέσει στη θάλασσα από το αλιευτικό σκάφος του ιδιοκτήτη της στα ανοιχτά του Σαν Ντιέγκο, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το νησάκι Σαν Κλεμέντε.

Ο σκύλος κατάφερε να φτάσει στην ξηρά και αυτήν την εβδομάδα αιφνιδίασε ευχάριστα το προσωπικό της μικρής στρατιωτικής εγκατάστασης του πολεμικού ναυτικού που βρίσκεται στο νησί.

Ήταν αδυνατισμένη αλλά σώα, αφού επιβίωσε επί πέντε εβδομάδες σε σκληρές συνθήκες, ανέφεραν αξιωματικοί της ναυτική βάση του Κορονάντο.

Η σκυλίτσα με τα γαλάζια μάτια μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη βάση του Σαν Ντιέγκο και παραδόθηκε σε έναν φίλο του αφεντικού της για να την προσέχει, μέχρι να επιστρέψει εκείνος από ένα επαγγελματικό ταξίδι του, στα τέλη της εβδομάδας.

Ο ιδιοκτήτης της Λούνα είχε ζητήσει τη βοήθεια της βάσης του Κορονάντο για να ξαναβρεί την πιστή φίλη του. Μετά από αρκετές ημέρες μάταιων ερευνών, όλοι θεώρησαν ότι η σκυλίτσα είχε πνιγεί στη θάλασσα.

«Μας είχε πει ότι είναι πολύ καλή κολυμβήτρια και ήταν 90% σίγουρος ότι θα κατευθυνόταν προς την κοντινότερη στεριά», είπε η εκπρόσωπος της βάσης, η Σάντι Ντεμιούνικ. «Το προσωπικό μας έψαξε στο νησί, χωρίς αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Το πρωί της Τρίτης, κατά την άφιξή τους στο Σαν Κλεμέντε, οι εργαζόμενοι στη βάση τα έχασαν όταν την είδαν να τους υποδέχεται. «Ήταν καθισμένη στην άκρη του δρόμου και κουνούσε την ουρά της», είπε η Ντεμιούνικ.

Σχετικά άρθρα