Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο χιλιάδες Ρώσοι εντάχθηκαν στα όπλα υπό το Ισλαμικό Κράτος

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Ρωσία εξετάζει δικαστικά τουλάχιστον δύο χιλιάδες υποθέσεις κόντρα σε Ρώσους πολίτες που έφυγαν από τη χώρα για να ενωθούν στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Επιπλέον στοιχεία για πάνω από δέκα χιλιάδες πολίτες από διάφορες χώρες βρίσκονται στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας.

“Εκτιμάται πως από τη Ρωσία έφυγαν περίπου 3.500 άτομα εκ των οποίων τουλάχιστον 2.000 από αυτούς ερευνώνται για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος” αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών της Μόσχας.

Στη διάθεση των ρωσικών αρχών πέρα από ονόματα και διευθύνσεις Ρώσων και Ευρωπαίων, βρίσκονται βίντεο, φωτογραφίες και άλλα στοιχεία για συγγενικά πρόσωπα τους.

Όσον αφορά εκείνους που επέστρεψαν στη Ρωσία μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Πούτιν που άλλαξαν την εξέλιξη στη Συρία, η πλειοψηφία βρίσκεται ήδη υπό κράτηση αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σχετικά άρθρα